Politie IJsselland

|     |Doetinchem - Na straatroof twee verdachten aangehouden    |
Zaterdagavond 12 maart is een 17-jarige jongen uit Doetinchem op de Koemate beroofd door twee jongens. De politie stelde direct een zoekactie in en heeft twee Doetinchemse jongens van 16 en 17 aangehouden op verdenking van het plegen van de beroving.

De politie werd rond middernacht gebeld over de beroving, die ongeveer 23:45 uur plaatsvond. De 17-jarige jongen fietste over het fietspad toen twee jongens tevoorschijn sprongen en hem zijn portemonnee afhandig maakten. De 17-jarige zag dat in ieder geval één van zijn belagers een mes had. De politie kwam na de melding meteen ter plaatse en stelde met meerdere auto's een zoekactie in. Bij het winkelcentrum de Bongerd werden twee jongens gesignaleerd die bij het zien van de politie meteen wegrenden. De agenten zetten de achtervolging in en wisten één van de jongens te achterhalen. Deze 16-jarige jongen bleek messen en de portemonnee van de beroofde jongen bij zich te hebben. Even later is de andere verdachte aangehouden, ook op het winkelcentrum. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie onderzoekt nog of de verdachten hulp van anderen hebben gehad bij de beroving.

Ook onderzoekt de politie of de aangehouden jongens mogelijk ook vier jonge vrouwen die op weg waren naar het centrum hebben proberen te beroven op de Jan Willinkstraat. Vanuit de horecagelegenheid waar de dames op weg naartoe waren is de politie gebeld over dit incident. De vrouwen waren rond 23:30 uur op het fietspad door twee jongens aangesproken, die hen hadden proberen te beroven. Toen de vrouwen aangaven hun vrienden te gaan waarschuwen gingen de jongens er vandoor.

2011033530 / 2011033541

|     |Vorden - Man ernstig gewond na verkeersongeval            |
Zaterdagavond 12 maart heeft een 30-jarige man uit Vorden ernstige verwondingen opgelopen na een verkeersongeval op de Rondweg in Vorden.

Het ongeval vond vlak voor middernacht plaats. Ter plaatse werd de auto van de man op de kop in het bos naast de weg aangetroffen. De bestuurder kwam uit de richting Hengelo en is door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in het bos terecht gekomen. De auto lijkt door een dikke boomstronk te zijn gelanceerd en op de kop te zijn beland. De brandweer en ambulancemedewerkers zijn geruime tijd bezig geweest om de man uit zijn auto te bevrijden. De man is met diverse breuken en met hoofd- en inwendig letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

2011033580

|     |Doetinchem - Man en vrouw aangehouden na diefstal kleding |
De politie heeft zaterdag 12 maart een 40-jarige vrouw en een 42-jarige man, beiden afkomstig uit Winterswijk, aangehouden op verdenking van diefstal van kleding. De net gekochte kleding zat in een plastic tas en was gestolen vanaf een bankje in het centrum van Doetinchem, waarna men de kleding in Winterswijk omwisselde voor geld.

De familie die de kleding, ter waarde van ruim 100 euro, had gekocht, had de plastic tas per abuis korte tijd achtergelaten op een bankje aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. Toen men terugkwam om het tasje op te halen was deze verdwenen. In de kledingwinkel waar de kleding was gekocht is melding gedaan van wat er gebeurd was, zodat men kon bellen als de tas werd ingeleverd bij de winkel. Ook andere filialen werden gewaarschuwd en dankzij dit gegeven werd de politie gebeld toen een man en een vrouw zich in Winterswijk meldden om de gestolen kleding om te ruilen voor geld. Vlak na hun vertrek uit de winkel in Winterswijk zijn de man en de vrouw aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

2011033402

|     |Doetinchem - Twee jongeren aangehouden na mishandeling    |
In de nacht van zaterdag op zondag 13 maart zijn twee jongens van 16 en 18 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Wehl.

Het voorval vond rond 04:30 uur plaats op de Europaweg in Doetinchem. De 20-jarige zat samen met een vriend op een bankje bij een benzinestation, toen hij een opmerking maakte in de richting van een meisje die bij een pomp stond. Een groep van ongeveer acht jongens was hier niet van gediend en drie personen uit de groep sloegen de 20-jarige meermaals in het gezicht. De 20-jarige liep hierdoor verwondingen in zijn gezicht op. De politie werd gealarmeerd en keek met diverse eenheden uit naar de groep, die even later in de buurt werd aangetroffen. Twee van hen werden herkend als jongens die klappen hadden uitgedeeld. Zij zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

2011033615

|     |Lichtenvoorde - Bestuurder trekker onder invloed          |
Een 48-jarige trekkerbestuurder uit de gemeente Oost-Gelre is zaterdagavond aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol, nadat hij betrokken was geweest bij een aanrijding.

De aanrijding vond rond 19:30 uur plaats op de Lakendijk in Lichtenvoorde. De tractor botste tegen een auto. Niemand raakte gewond, maar de auto liep forse schade op. De politie kwam ter plaatse en heeft beide bestuurders laten blazen. De tractorbestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage blies van 0,9. De politie maakt proces-verbaal op. De auto moest worden afgesleept.

2011033475

|     |Wehl - Poging overval op tankstation                      |
Zaterdagavond 12 maart heeft een onbekende man vlak voor 21:00 uur geprobeerd een tankstation aan de Broekhuizerstraat in Wehl te overvallen, bewapend met een mes. De enige aanwezige medewerker heeft de overvaller de zaak uitgeduwd en geschreeuwd, waarna de overvaller op de vlucht sloeg. Er is niets weggenomen.

De gealarmeerde politie kwam na de melding meteen ter plaatse en stelde met meerdere eenheden een zoekactie in. Hierbij troffen politieagenten in de omgeving van het tankstation een 19-jarige man uit Wehl onder verdachte omstandigheden aan. De man kon zijn aanwezigheid niet goed verklaren en is hierop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging overval. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en roept getuigen die mogelijk iets van de poging overval hebben gezien op om de politie te bellen via 0900-8844.

2011033504

|     |Eibergen - Fietsen in brand gestoken                      |
In de nacht van zaterdag op zondag 13 maart zijn in een fietsenstalling aan de Rekkenseweg in Eibergen twee fietsen in brand gestoken. Beide fietsen liepen forse schade op.

Rond 04:45 werd de brandstichting bij de hulpdiensten gemeld. De brandweer heet het vuur geblust. De politie heeft de gegevens van beide fietsen geregistreerd en stelt een onderzoek in. Als er getuigen zijn die personen hebben gezien die zich rond dit tijdstip verdacht ophielden in de fietsenstalling, kan men de politie bellen via 0900-8844.

2011033626

EINDE BERICHTEN


---

(

(

---- --