Politie Flevoland


Beroving taxichauffeur Almere: politie pakt verdachte op in Hilversum

Almere, 13-03-2011 o Agenten van het korps Gooi en Vechtstreek hebben vrijdagavond rond 20.15 uur in Hilversum een 19-jarige man aangehouden. Deze persoon wordt verdacht van betrokkenheid bij een beroving van een taxichauffeur in Almere Buiten. Een tweede man is nog niet gevonden.

Zaterdagavond rond 19.30 uur beroofden twee mannen een taxichauffeur op de Laan der VOC in Almere Buiten. Hierbij raakte deze chauffeur gewond doordat hij met een scherp voorwerp was gestoken. De twee personen vluchtten weg na deze beroving met de taxi.

Agenten van Gooi en Vechtstreek spotten de auto even later op de A1.

Drie kwartier later werd de taxi aangetroffen in Hilversum. Van beide mannen ontbrak ieder spoor. Aan de hand van het signalement hebben agenten een verdachte persoon in de nabijheid van station Hilversum Sportpark aangehouden. Naar een tweede verdachte werd nog naarstig gezocht in de omgeving. Hierbij werd een politiehelikopter en zijn verschillende eenheden op de grond ingezet. Toen de tweede verdachte niet meer is aangetroffen is de zoeking in de buurt afgeblazen.

De gewonde taxichauffeur moest zich onder medische behandeling laten stellen maar kon daarna weer huiswaarts keren. De recherche van district Zuid (politie Flevoland) heeft deze zaak in verder onderzoek.