Gemeente Helden

Tiendaags Boomfeest festival met o.a. Nationale Boomfeestdag

Regio Venlo medeorganisator van spraakmakende groene activiteiten met rapper Yes-R als slot-act
Regio Venlo (Beesel, Gennep, Peel en Maas, Horst aan de Maas, Venlo en Venray) viert van 14 t/m 23 maart 2011 het Boomfeest Festival. Hoogtepunt van dit festival is de Nationale Viering Boomfeestdag op woensdag 23 maart. Met het Boomfeest Festival willen de organisatoren kinderen en hun omgeving op een feestelijke, positieve manier in aanraking brengen met de natuur en hen daar het belang van in laten zien. Daarnaast is het Boomfeest Festival een stimulans voor het planten van extra bomen op de Floriade, Fresh Park Venlo en in de zes gemeenten van Regio Venlo.

Nationale Boomfeestdag
'Bomen smaken naar meer': onder die noemer vindt op woensdag 23 maart 2011 de 55e Nationale Boomfeestdag plaats in zo'n 400 gemeenten. Ruim 115.000 kinderen van basisscholen plantten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. Zo leren kinderen over de waarde, het belang en de functie van bomen in hun leefomgeving.

Fresh Park Venlo, nabij Floriade 2012, is de locatie waar Regio Venlo met ruim 800 kinderen de Boomfeestdag viert. Alleen al in dit gebied planten jong en oud 15.000 bomen. Dit is een recordaantal, nooit eerder zijn er in de 55-jarige geschiedenis van de Nationale Boomfeestdag zoveel bomen geplant. Daarnaast vindt tijdens deze feestdag de finale van het Kids4Trees-Songfestival plaats, is er een Educatieve Groenmarkt met allerlei presentaties en zijn Flora en Florian van Floriade Kids van de partij.

Rapper Yes-R
Tijdens de feestdag zijn er diverse optredens van o.a. de beroemde rapper Yes-R, DJ Double L, Hip-Hoppers D Crew en zanger Benji. Ook komen er veel speciale gasten. De burgemeesters van de gemeenten van Regio Venlo en de burgemeesters van de nabije Duitse regio zijn uitgenodigd. Bovendien verwacht de organisatie vertegenwoordigers uit landen van de Mondiale bomencirkel (Australië, China, Duitsland, Ethiopië, Frankrijk, Ghana, Guatemala, India, Indonesië, Malawi, Nicaragua en Luanda). Duitse schoolkinderen en natuurlijk ouders en kinderen uit de omliggende gemeenten zijn ook van harte welkom.

Festival
Voordat de Boomfeestdag plaatsvindt staan er onder de noemer Boomfeest Festival allerlei andere groene activiteiten in Regio Venlo op het programma. Basisschoolleerlingen gaan tussen 15 en 22 maart in de zes regio gemeenten bomencirkels met appelbomen planten om er in de toekomst zelf de vruchten van te plukken. Er zijn excursies in de natuur en verschillende muzikale optredens.

Op 14 maart wordt er voorafgaand aan de Nationale Boomfeestdag een mondiale boomcirkel geplant op het Floriadeterrein. Deze cirkel bestaat uit 12 smaakvolle vruchtdragende bomen uit eerder genoemde 12 landen over de wereld waar eveneens al mondiale bomencirkels zijn geplant. Deze bomencirkels zijn een teken van wereldwijde vriendschap en een teken van respect voor de natuur en voor elkaar. De bomencirkel die tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag op 23 maart o.a. samen met Duitse burgemeesters in het Fresh Park wordt geplant, staat symbool voor vriendschap in de EURregio Venlo, voor vriendschap met de Duitse buren.

Regio Venlo
Regio Venlo is een mooie groene streek in Noord-Limburg. Hier kan men volop genieten van de Maas, prachtige bossen, stuifzandgebieden, fijne stadsparken en fraaie natuurgebieden. In Regio Venlo is de groensector, met groente en tuinbouw prominent aanwezig en een belangrijke economische inkomstenbron. Kortom: stad en platteland, bedrijven en natuur wisselen zich in Regio Venlo op een prettige manier af.

Regio Venlo is het bestuurlijke samenwerkingsverband van Noord-Limburg, bestaande uit de gemeenten Beesel, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray. Deze gemeenten slaan regelmatig de handen ineen om gezamenlijk op te trekken als het gaat om economische en ecologische ontwikkelingen. Regio Venlo is ook het gebied waar in 2012 de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaatsvindt.

A4 POSTER BOOMFEEST FESTIVAL Lage resolutie RGB