Feest voor toekomstige bewoners Essendael

10 maart 2011 -

Lancering interactieve website is startschot grootschalige locatiepromotie
Op dinsdag 8 maart lanceerde Wethouder Euser van gemeente Albrandswaard de nieuwe, interactieve website www.essendael.nl. De lancering vond plaats tijdens de kennismakingsbijeenkomst voor toekomstige bewoners van 24 woningen type Tom in nieuwbouwproject Essendael te Rhoon. De lancering van de website luidt het startschot van een actieve locatiepromotie van Essendael rondom het thema; 'Essendael heeft het allemaal'. Door deze campagne willen de betrokken partijen meer nadruk leggen op de kwaliteiten van de locatie en omgeving. Peter Immers van Bouwfonds Ontwikkeling: 'Naast wonen, richt de ontwikkeling van Essendael zich ook op recreëren, ontspannen, lekker leven en ontmoeten. Tijdens de bijeenkomst konden de toekomstige bewoners alvast kennis maken met één van de attracties in het gebied, namelijk de Pitch en Putt baan bij Café Restaurant Abel.' Wethouder Euser onthulde de nieuwe website met behulp van een iPad, welke hij na afloop verlootte onder de kopers. Vervolgens toostten de toekomstige buren op de realisatie van het deelproject.

Essendael
Essendael is een nieuwbouwproject met een landelijke uitstraling gelegen aan de dorpsrand van Rhoon, tussen de Essendijk, Tijsjesdijk en Rijsdijk. Het project bestaat in totaal uit vijf deelplannen, waarvan de eerste twee nagenoeg gebouwd zijn. De koperskennismakingsbijeenkomst van gisteren werd georganiseerd voor de laatste 24 woningen van fase twee, type Tom. In totaal zijn er in fase één en twee 330 huizen gebouwd. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Nieuwe woningtypen Sofia en Felix
Bouwfonds ontwikkelt thans het volgende deelplan genaamd 'de Landereijen' . Zo worden in het tweede kwartaal van dit jaar twee nieuwe woningtypen in verkoop gebracht, genaamd Sofia en Felix met een VON prijs vanaf circa EUR350.000,--. Het betreft zeer royale twee-onder-éé n-kapwoningen direct gelegen aan de Karel Apellaan en de Willem de Koning Allee. Zie www.essendael.nl voor de artist impressions en plattegronden. Tevens wordt op de website een doorkijk gegeven welke woningen in de toekomst ontwikkeld gaan worden.