Politie Drenthe

Maandag 14 maart 2011

Provincie Drenthe, 14-03-2011

Huiselijk geweld

ASSEN Zondagavond hield de politie een 34-jarige inwoner van Assen aan. De man wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn partner. De vrouw belde zelf de politie. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk geweld.

Fietsendieven aangehouden politie zoekt eigenaars fietsen

MEPPEL Zondagmorgen tegen 07.00 uur hield de politie op de Ezingerweg in Meppel twee 18-jarige jongens uit Meppel en Nunspeet aan. De jongens droegen beiden een fiets bij zich. Deze fietsen waren afgesloten. De jongens vertelden de agenten dat ze hun fietssleutels kwijt waren. Omdat de agenten dit niet vertrouwden werden de jongens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekenden ze de fietsen gestolen te hebben uit de fietsenstalling bij het NS station. De jongens zijn na verhoord te zijn in vrijheid gesteld en de politie maakt proces-verbaal op. De fietsen zijn in beslag genomen. De politie hoopt dat de eigenaars van deze twee damesfietsen zich melden op het politiebureau.

Loslopende hond bijt pony

ASSEN Een 11-jarige meisje uit Bovensmilde raakte zondagmiddag licht gewond doordat ze op Baggelhuizen van haar pony viel. De pony ging sloeg in paniek op hol nadat ze gebeten was door een loslopende hond. Het meisje reed op haar pony in de buurt van de Baggelhuizerplas toen twee loslopende honden op haar af kwamen. Eén van deze honden beet de pony in een been waardoor het dier op hol sloeg. De pony hield aan de hondenbeet wat oppervlakkige wondje over. De politie is op zoek naar de eigenaar(s) van deze honden. Het gaat om een Golden Retriever en een kruising van waarschijnlijk een herdershond met een Husky. De eigenaar(s) of mensen die weten van wie deze honden zijn, kunnen bellen met 0900-8844.

Politie vordert rijbewijs in

ASSEN Op De Haar in Assen vorderde de politie zondagmiddag het rijbewijs in van een 35-jarige man uit die plaats. De man passeerde op zijn motor met een snelheid van 137 km per uur een lasercontrole van de politie. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km per uur.

Spiegels vernield

HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de Jupiter in Hoogeveen buitenspiegels van zeker vier geparkeerde autos vernield. Daarnaast werden van meerder autos de spiegels omgebogen waarbij echter geen schade ontstond. Omwonenden zagen tegen 05.20 uur twee jongens op fietsen bij de autos.