Politie Hollands Midden

Leiden - Aanhoudingen na winkeldiefstal

Leiden, 14-03-2011 o De politie heeft vrijdag 11 maart rond 15.30 uur een 32-jarige Amsterdammer, een 24-jarige Tilburger en een 21-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 15.15 uur liepen de verdachten en een vierde man de winkel aan de Haarlemmerweg binnen en werden, nadat ze zich door de winkel verspreid hadden door personeel in de gaten gehouden. Toen twee van hen met een jas richting de paskamers liepen en deze vervolgens weer terughingen sprak een personeelslid ze aan. De mannen gaven geen antwoord en spraken in vermoedelijk het Pools tegen elkaar. Hierop werd de politie gebeld. De mannen verlieten ondertussen de winkel.

Drie verdachten werden verderop in de straat aangehouden. Bij één van de mannen werden een paar sportschoenen, scheermesjes, twee flessen Martini en andere kleine goederen aangetroffen. Daarnaast droeg de man nieuwe sportschoenen waarvoor hij geen duidelijke uitleg had. Alle goederen zijn in beslaggenomen. Bij de winkel bleek uit een jas al het alarmsysteem eruit te zijn geknipt.