Gemeente Eindhoven

Genomineerden keurmerk Duurzame Ondernemer 2011 bekend Op 15 maart maakt de gemeente Eindhoven bekend wie de genomineerden voor het keurmerk Duurzame Ondernemer 2011 zijn. Via de website van de gemeente hebben 150 ondernemers een vragenlijst ingevuld om kans te maken op een keurmerk. Daarvan vallen er ruim 50 in de prijzen. Op 30 maart reikt wethouder Joost Helms de keurmerken uit tijdens een avondvullend feestelijk programma.

Duurzame Eindhovense ondernemers laten zich steeds meer zien. Dit jaar hebben 150 ondernemers dus een vragenlijst ingevuld. Wat doen die ondernemers om kans te maken op zo'n keurmerk? Ze brengen duurzaamheid op tal van fronten tot uitdrukking in hun bedrijfsvoering. Ze zijn bijvoorbeeld bezig met het besparen van energie en het inkopen van grondstoffen tegen een eerlijke prijs. Ook letten zij er op dat er bij het maken van producten/ingrediënten/grondstoffen geen kinderhanden aan te pas zijn gekomen. Of ze bieden werkplekken aan personen met een beperking of anderszins grote afstand tot de arbeidsmarkt aan.

Uitreiking keurmerk Duurzame Ondernemer: wegens succes herhaald

In 2010, de eerste keer dat de keurmerken werden uitgereikt, meldden zich zo'n 70 ondernemers aan, van wie er uiteindelijk 38 een keurmerk kregen. Dit jaar is het aantal aanmeldingen meer dan verdubbeld. Daaruit blijkt wel dat duurzaam ondernemend Eindhoven belang hecht aan het keurmerk. En de gemeente Eindhoven zet op haar beurt deze ondernemers op een voetstuk. De keurmerken zijn bedoeld als beloning én stimulans.

Eindhoven duurzame stad van de toekomst

Eindhoven werkt hard aan het creëren van een duurzame stad. Een stad waarin het prettig werken, wonen én ondernemen is. Een stad die nu al denkt aan later en daarbij dus bewust omgaat met haar keuzes op het gebied van mens, milieu en economie. Werken aan een duurzame stad doe je samen, want alleen als we allemaal ons steentje bijdragen kunnen we er voor zorgen dat Eindhoven nog vele generaties lang een prachtige plek is en blijft om te wonen, te werken en te leven.