Mars lanceert als eerste diervoeding met gecertificeerde vis

Persbericht van Capita B.V.

Mars Petcare lanceert de eerste producten met de door MSC (Marine Stewardship Council) gecertificeerde vis onder de merken Whiskas en Sheba. Hiermee krijgt de Nederlandse consument voor het eerst een keuze in meer duurzame diervoeding. Deze lancering volgt op de toezegging die Mars Petcare in 2010 -als eerste in de branche- deed om in 2020 alleen nog duurzame vis te verwerken. Met het oog hierop blijft Mars Petcare meer visvariëteiten van duurzame herkomst aan haar diervoeding toevoegen.

Mars Petcare introduceert deze periode verandering bij zijn merken Sheba en Whiskas. Vanaf januari 2011 worden de de witvis maaltijdzakjes uit de Whiskas 'Multipack Senior in Saus' en de Sheba maaltijdzakje 'Mini filets met zalm in saus' gemaakt met uitsluitend door MSC gecertificeerde viscomponenten. Momenteel verschijnen de eerste variëteiten ook in de Nederlandse winkels. Binnen drie maanden volgt ook de 100 gram kuipjes van Sheba 'Paté met zalm'. Het blauwe MSC-keurmerk op de verpakking stelt de consument in staat dit unieke duurzaamheidsaspect snel en gemakkelijk te vinden.

Samenwerking met MSC en WWF
Met de introductie van het MSC certificaat op producten van Whiskas en Sheba bereikt Mars Petcare een belangrijke mijlpaal op weg naar 100% duurzaam gevangen vis. De diervoedingstak van Mars heeft zich altijd gericht op duurzaam gebruik van grondstoffen en voldoet ook aan de bestaande regelgeving. Mars werkt ook nauw samen met het Wereld Natuurfonds (WWF) aan de toezegging om alleen grondstoffen uit de duurzame visserij te gebruiken.

Mars erkent de zorg omtrent het gebruik van bedreigde vissoorten en vis uit overbeviste wateren. Daarom voert Mars Petcare geleidelijk alle vissoorten af uit onze diervoeding of vervangen we deze door ingrediënten van duurzame bronnen. Als gevolg hiervan hebben we Grootoogtonijn, de meest bedreigde tonijnsoort volgens de lijst van de IUCN al in 2008 uit onze diervoeding gehaald. Vooruitlopend op de publieke zorg omtrent Blauwvintonijn en Zwaardvis zijn vervolgens deze vissoorten uit ons gehele Europese portfolio diervoeding gehaald.

Vis van MSC gecertificeerde bronnen
"De vis die Mars Petcare voor deze producten gebruikt is uitsluitend afkomstig van volgens de MSC-standaard gecertificeerde bronnen", benadrukt Timo Hoogeboom, Algemeen Directeur van Mars Nederland. "Deze certificering is verplicht voor alle leveranciers en externe partijen in de toevoerketen. Iedere productielocatie wordt hiervoor afzonderlijk geauditeerd. Dit is vooral een grote uitdaging vanwege de diverse werkstructuren."
Nathalie Steins, Manager Benelux van de MSC, voegt toe: " Voor consumenten kan het maken van de meest milieuvriendelijke keuze erg lastig zijn, vooral met betrekking tot vis - of het nu gaat om duuzaam gevangen schol voor het avondeten of het kattenvoer voor het huisdier. Door in te zetten op MSC gecertificeerde vis, geeft Mars Petcare kattenliefhebbers eenvoudig de kans om bij hun boodschappen voor een betrouwbaar ecokeurmerk te kiezen en daarmee duurzame visserij te belonen - zelfs als het om diervoeding gaat."

Over Mars Nederland B.V.
Mars Nederland B.V is onderdeel van het in 1911 opgerichte familiebedrijf Mars, Incorporated. Mars Inc. is één van de grootste niet-beursgenoteerde ondernemingen ter wereld met een jaaromzet van 30 miljard dollar. Mars Inc is in Nederland actief in de chocoladesector met merken als MARS, SNICKERS en M&M'S, in kauwgum met onder meer FREEDENT, in diervoeding met onder meer PEDIGREE en WHISKAS en in maaltijdproducten met SUZI WAN en UNCLE BEN'S. Wereldwijd telt het bedrijf 65.000 medewerkers, verspreid over 230 vestigingen in 72 landen. Bezoek voor meer informatie de website: www.mars.nl.

Over Marine Stewardship Council (MSC)
De MSC is een internationale non-profit organisatie die is opgezet om een oplossing te bieden voor het probleem van overbevissing. Daarvoor is samen met wetenschappers, visserij-experts en milieubeschermingsorganisaties een standaard voor duurzame visserij ontwikkeld. De MSC beheert het enige wereldwijd erkende milieucertificering- en ecolabellingprogramma voor wildgevangen vis dat voldoet aan de richtlijnen van de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties (FAO). In totaal zijn er meer dan 240 visserijen betrokken bij het MSC-programma, die samen goed zijn voor een jaarlijkse vangst van bijna 7 miljoen ton vis, schaal- en schelpdieren. In Nederland kunnen we stellen, dat 50% van de visserijen zich in het programma bevinden. Wereldwijd dragen meer dan 8,000 producten in meer dan 70 landen het MSC-keurmerk en alleen in Nederland zijn er 777 producten met MSC-keurmerk op de markt. Voor meer informatie zie http://www.msc.org/nl




Razende Robot Reporter