Openbaar Ministerie

Aanvraag review overvallen Veenendaal

14 maart 2011 - Arrondissementsparket Utrecht

In het onderzoek naar de gewelddadige diefstallen die vorig jaar op 14 maart 2010 in Veenendaal werden gepleegd, hebben het politiedistrict Heuvelrug en het Openbaar Ministerie Utrecht bij de korpsleiding een aanvraag voor een review gedaan. Daarom is er tot nu toe nog geen vervolgingsbeslissing genomen.

Een review houdt in dat er een analyse wordt gemaakt van de onderzoeksresultaten door politiemedewerkers die nog niet eerder bij het onderzoek betrokken waren. Bij deze analyse van de bestaande onderzoeksinformatie met het oog op de vervolgingsbeslissing, wordt ook gekeken of dit een andere zienswijze oplevert. De capaciteit en de extra tijd die dit vraagt, is naar de mening van het onderzoeksteam gerechtvaardigd gezien de ernst van de feiten en de omvang van het onderzoek. De beslissing op de aanvraag wordt op korte termijn verwacht. Na de review zal de zaak zo spoedig mogelijk worden beoordeeld en zal worden beslist of de verdachten (verder) zullen worden vervolgd.

In deze zaak zijn nog steeds drie mannen verdacht, een 19-jarige en twee 20-jarige mannen, allen inwoners van Veenendaal. Een van de drie zit momenteel vast voor andere feiten, de andere twee zitten niet in voorarrest. De slachtoffers zijn deze week geïnformeerd over de aanvraag van de review.