Evangelische Omroep

Nr. 055 Hilversum, woensdag 9 maart 2011

NIEUW EO-PROGRAMMA MELK EN HONING
Melk en Honing, vanaf 14 maart elke maandag om 19.25 uur op Nederland 2 Zie ook: www.melkenhoning.nl

Puur leven, puur genieten, daar gaat het om in het nieuwe tv-programma Melk en Honing. Marion Lutke presenteert het programma vanuit een prachtige boerderij op het weidse platteland. In de eerste aflevering ontvangt zij Catherine Keyl. Zij test haar levensstijl op duurzaamheid. Ondertussen bereidt meesterkok Albert Kooy voor haar een heerlijk gerecht. In de eerste aflevering ook een reportage over een duurzame chocolatier en als tip van de week kijken we naar 'het nieuwe rijden': hoe doe je dat eigenlijk? Op de site www.melkenhoning.nl kun je testen hoe 'groen' je zelf bent en recepten vinden om duurzaam te koken.

Rijk leven
Genieten, onthaasten en rijker leven - er zijn mensen die die levenskunst verstaan. Melk en Honing vraagt zich af: Hoe bereik je dat? Samen met een BN-er gaan we wekelijks op zoek. Lekker eten hoort daarbij en Albert Kooy laat uitgebreid zien hoe dat juist lukt met seizoens- en streekproducten. Reportages en gesprekken bieden informatie om duurzaam leven vorm te geven. Machteld Stilting, auteur van Hip groen, schuift wekelijks aan voor interessante en praktische tips.

Gasten
Wekelijks is een BN-er te gast. In de eerste aflevering ontvangt Marion Lutke Catherine Keyl. In de volgende afleveringen brengen Henk Schiffmacher, Myrna Goossen, Dolf Jansen, Sofie van den Enk en Marian Mudder een bezoek aan de boerderij. Hun meegebrachte product verwerkt de kok in zijn gerecht.


---
Noot voor redactie,