Ingezonden persbericht


Hacken bij de Mac

(en elke andere openbare wifi-plek)

Haarlem, 14 maart 2011 - Hyves, Facebook, Twitter: uw account is zo gekraakt. De bijna 6,5 miljoen mensen die op Twitter acteur Ashton Kutcher volgen, werden op 3 maart opgeschrikt door deze tweet: Ashton, you've been Punk'd. This account is not secure. Dude, where's my SSL? Oorzaak: een hacker had het account van de acteur gekraakt en kon zo uit naam van Kutcher van alles en nog wat de wereld in slingeren.

Computer Idee, het meest actuele computerblad van Nederland, besteedt in editie 7 uitgebreid aandacht aan deze manier van hacken. In dit nummer dat vanaf 15 maart in de winkels ligt, is bovendien te lezen hoe gebruikers zich ertegen kunnen beschermen. De hacks zijn mogelijk op plaatsen waar meerdere mensen gebruikmaken van dezelfde wifi-verbinding (Schiphol, hotels, cafés, McDonalds) en vergen hoegenaamd geen technische kennis. Zoals Computer Idee laat zien, volstaat het downloaden en gebruiken van een hulpprogrammaatje voor de browser Firefox. De verslaggever van Computer Idee kon daarmee bij diverse gebruikers meeliften tijdens hun sessie bij Facebook, Hyves en Twitter en moeiteloos die accounts overnemen.

Over Computer Idee

Computer Idee is een tweewekelijks tijdschrift voor alle consumenten die op zoek zijn naar toegankelijke informatie over de computer als praktisch hulpmiddel. Computer Idee staat vol nieuws, tips en achtergronden. Het verschijnt elke twee weken in een oplage van bijna 60.000 exemplaren. Computer Idee is een uitgave van HUB Uitgevers. HUB Uitgevers is een mediabedrijf met een divers aanbod van merkenen activiteiten. Met ruim twintig succesvolle consumenten- en b-t-b-titels bedient HUB Uitgevers vrijwel elk segment in de IT-, Onderwijs, Gaming- en PC-industrie. HUB Uitgevers is ondermeer de marktleidende uitgever van Computer Idee, PCM, Power Unlimited, PC-Active, PC Plus, (N)gamer, Vives en Home Entertainment Today (HET), maar levert ook custom media uitgaven die speciaal op de wensen van de klant zijn afgestemd. In de zomer van 2010 heeft HUB Uitgevers Focus Media overgenomen, ondermeer uitgever van het 97-jaar oude fotografietijdschrift Focus. Via haar dochteronderneming MagEvent s organiseert HUB Uitgevers diverse evenementen, seminars en congressen. In het najaar van 2010 heeft HUB Uitgevers een tweetal nieuwe uitgaven gelanceerd, te weten MATCH en Jansen. HUB Uitgevers behoort tot de top-10 tijdschriftuitgevers van Nederland



Ingezonden persbericht