Vereniging FME-CWM


+ Contact

---

Handelsmissie

Metaalreis naar Litouwse productiebedrijven

Datum: 15 t/m 19 maart 2011
Locatie: Litouwen

Voor Nederlandse bedrijven met kwalitatief hoogwaardige producten, die zoeken naar betrouwbare partners en leveranciers van zowel losse metaal- of kunststofonderdelen als subassemblages, biedt Litouwen zeer veel kansen. Daarom kunt u van 15 tot en met 19 maart 2011 deelnemen aan een metaalreis naar Litouwen.

De handelsreis wordt georganiseerd door FME, in samenwerking met Enterprise Lithuania, de Ambassade van Litouwen en de Engineering Industries Association of Lithuania (Linpra).

Profiteren

Door samenwerking met Litouwse partners bouwt u een Europees georiënteerde supplier base op, `slechts' 1.700 km van Amsterdam. Daarnaast profiteert u van het Litouwse EU-lidmaatschap (geen douaneheffingen), het hoogwaardige productieareaal (veel CNC-capaciteit) en het meer dan uitstekende kennis- en opleidingsniveau in de Litouwse maakindustrie. En dat alles op een consequent Oost-Europees kostprijsniveau (besparingen van 25 tot 40 procent).

Om dit te realiseren zijn in Litouwen de beste productiebedrijven geselecteerd. Deze reis concentreert zich in het bijzonder op: metaal & kunststof verspanende bewerkingen zoals (CNC) draaien, frezen boren en slijpen, plaatbewerking, lasconstructiewerk en assemblage-activiteiten.

Speciaal voor Nederlandse bedrijven biedt Litouwen veel mogelijkheden voor uitbesteding. Door de sterke mkb-cultuur bestaan er ruime mogelijkheden voor de uitbesteding van kleine series (
Opzet van de reis

De reis richt zich vooral op fabrieksbezoeken aan metaal- en kunststofverwerkende bedrijven. Het programma voorziet in bezoeken aan zeker acht zorgvuldig geselecteerde bedrijven. Deze missie kan dan ook worden omschreven als een oriëntatiereis door het hart van de Litouwse maakindustrie.

Voorlopig programma

20 januari: Deelnemersbijeenkomst
15 maart (ochtend): Aankomst in Vilnius
16 tot en met18 maart: Acht tot twaalf bedrijfsbezoeken 19 maart: Vertrek vanaf Vilnius

Kosten

De kosten bedragen per deelnemer EUR 985,- (excl. btw). Inbegrepen zijn alle lokale collectieve reiskosten. De kosten van de retourvlucht Amsterdam -Kaunas en lokale individuele reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De meerprijs van een extra deelnemer is EUR 395,- (excl. btw) per persoon.

Aanmelden

Graag vernemen wij uiterlijk dinsdag 4 januari 2011 of u aan dit programma deelneemt. U kunt hiervoor gebruik maken van het aanmeldingsformulier.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas van Vroonhoven, T (079) 353 12 95, E bas.van.vroonhoven@fme.nl,