Technische Universiteit Delft

Promotie: Wiskunde

door M&C

Promotie van Mevrouw Drs. B.I. Witte: "Current Status Censoring Models smooth estimators and their asymptotic properties"

15 maart 2011 | 15:00 uur
plaats: Aula TU Delft

Mevrouw Drs. B.I. Witte | doctorandus in de wiskunde, Nederland promotor 1 | Prof.dr. P. Groeneboom EWI
promotor 2 | Prof.dr.ir. G. Jongbloed EWI

Current Status Censoring Models smooth estimators and their asymptotic properties

Statistiek gaat over het beantwoorden van vragen op basis van gegevens. Binnen het medische toepassingsveld is het vaak zo dat de gewenste data niet precies kunnen worden verkregen. Die zijn dan gecensureerd. De uitdaging is dan om op basis van de onvolledige data toch een zo nauwkeurig mogelijk antwoord op de vraag te geven. Censurering van gegevens kan op veel manieren plaatsvinden. In HIV vaccinatiestudies loopt men tegen "current status continuous marks" data aan. Dit is een heel specifiek soort censurering waarbij een normaal gesproken zeer goed werkende methode om vragen te beantwoorden niet werkt. Alternatieve methoden zijn nodig.
In dit proefschrift worden verschillende alternatieve methoden geïntroduceerd en vanuit verschillende perspectieven bestudeerd.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt u kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Â