Gemeente Heerenveen

Informatieavond `Bouwen in een bouwgroep'

Op dinsdagavond 15 maart 2011 organiseert de gemeente een informatieavond over bouwen in een bouwgroep ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd. Noteer deze datum vast in uw agenda!

Tijdens de avond krijgt u informatie over het bouwen in een bouwgroep. Wat komt er zoal bij kijken? Wat zijn de voordelen? Voor wie is het geschikt? Daarnaast presenteren we de locaties in Heerenveen voor bouwen in een bouwgroep. Er komt een bewoner aan het woord die zelf in een bouwgroep gebouwd heeft. Bovendien is er een informatiemarkt waar u vrijblijvend kunt rondkijken en vragen kunt stellen aan medewerkers van de gemeente en ervaren bouwbegeleiders.

Wethouder Siebenga: "In onze gemeente vinden veel mensen hun ideale woonomgeving; velen kopen er hun kavel. Daar zijn we - gezien de huidige stagnerende woningmarkt - erg blij mee. We willen onze huidige en toekomstige inwoners zoveel mogelijk de ruimte geven om hun droomhuis te bouwen. Door bouwen in een bouwgroep te faciliteren, komen we tegemoet aan de grote diversiteit in woonwensen."

Meer weten over deze kans om uw eigen woning te bouwen? Kom naar de informatieavond!

Wat: informatieavond `Bouwen in een bouwgroep'

Wanneer: dinsdag 15 maart, om 20.00 uur

Waar: locatie volgt

Bouwen in een bouwgroep

Bouwen in een bouwgroep houdt in dat u met een aantal anderen een stuk grond koopt waar u samen uw eigen woning op bouwt. Het is vergelijkbaar met het bebouwen van een eigen kavel maar bij CPO bebouwt u de kavel samen, in een collectief. U geeft gezamenlijk opdracht aan de architect, de aannemer, enzovoort. Op deze wijze worden de kosten verdeeld. U bent de projectontwikkelaar van uw eigen woning!

Met CPO hebt u maximaal invloed op hoe uw huis eruit komt te zien. Uw woning kan totaal anders zijn dan die van uw buurman. Voor elk wat wils en vaak met een hoge stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit.

Wilt u op de hoogte blijven van de pilot `Bouwen in een bouwgroep (CPO)', dan kunt u zich aanmelden op de website van de gemeente.