Gemeente Dirksland


15 maart 2011: Informatieavond omlegging N215 in De Schakel

Op 15 maart 2011 organiseert de provincie Zuid-Holland een informatieavond over de plannen om de N215 ter hoogte van Melissant gedeeltelijk om te leggen.

Op deze avond kunt u zich laten informeren over de maatregelen om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N215 te verbeteren. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur in Verenigingsgebouw De Schakel, Beatrixlaan 31 in Dirksland.

Programma
19.00 - 19.20 uur: Inloop met koffie en thee
19.20 - 19.25 uur: Opening door wethouder P.J. Koningswoud, gemeente Dirksland
19.25 â 19.55 uur: Presentatie plannen door E. Bos, projectleider provincie Zuid-Holland
19.55 â 21.00 uur: Mogelijkheid de ontwerptekeningen te bekijken en vragen te stellen aan het projectteam

Huidige verkeerssituatie niet optimaal
Op het weggedeelte bij Melissant en Dirksland is de verkeerssituatie niet optimaal. Dit heeft een aantal oorzaken. Ter hoogte van de Staakweg zit een scherpe bocht in de weg die het zicht ernstig beperkt. Daarnaast rijdt op een groot gedeelte van de weg naast het doorgaande verkeer ook langzaam rijdend landbouwverkeer. Dit belemmert de doorstroming en heeft soms gevaarlijke inhaalmanoeuvres tot gevolg.Â

Maatregelen voor verbetering verkeerssituatie
Om de verkeersveiligheid en de doorstroming op dit gedeelte van de N215 te verbeteren, heeft de provincie samen met de gemeente Dirksland, het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Goeree-Overflakkee (ISGO) en het Waterschap Hollandse Delta een maatregelenpakket opgesteld.

Meer informatie en aanmelden
Op de website van de provincie Zuid-Holland vindt u meer informatie over de maatregelen. U kunt zich tot 8 maart aanstaande aanmelden voor de informatieavond via het aanmeldformulier op de website: http://www.zuid-holland.nl/N215.

Â

Â