Hogeschool Windesheim

Burgers aan zet in Peper & Zout!

Persbericht, 4 maart 2011

Dinsdag 15 maart gaan tafelgasten en publiek, in Peper & Zout, met elkaar in gesprek over burgerparticipatie en âburgerschap 2.0â. âverantwoord burgerschapâ staat in 2011 meer dan ooit op de politieke agenda. Buurtbewoners moeten zelf de wijken leefbaarder en veiliger maken. Zelf de gemeenteperkjes bijhouden en de politie rukt niet meer voor ieder wissewasje uit.

Maar willen de burgers deze zelfredzaamheid wel? Gooien ze de kont tegen de krib wanneer meedoen een dogma wordt? Is de gulzigheid van het bestuur grenzeloos? Peper & Zout vindt om 20.00 uur plaats in het restaurantgedeelte van Regardz Event Center Nieuwe Buitensociëteit en de toegang is gratis. Inloop is vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via www.vuconnected.nlÂ

Tafelgasten
Aan tafel zitten diverse deskundigen rond het vraagstuk burgerparticipatie: Erik Dannenberg, wethouder van gemeente Zwolle. Jan Hoogland, lector Samenlevingsvraagstukken aan de Gereformeerde Hogeschool. Imrat Verhoeven, auteur van het boek âbrave burgers gezochtâ.

Over Peper & Zout smaakmakende gesprekken
Uiteenlopende themaâs, pittige vragen, levendige gesprekken, livemuziek en een frisse ambiance kenmerken Peper & Zout: het praatprogramma met diepgang in een luchtige setting. Peper & Zout is een gezamenlijk initiatief van de Stentor, de lectoren van Windesheim en VUconnected.