Gemeente Achtkarspelen


15 Maart vergadering Wmo-raad

Op 15 maart vergadert de Wmo-raad in het Fleckehûs te Surhuisterveen van 19.00-21.00 uur. De vergadering is openbaar en u bent van harte welkom.

Natuurlijk bespreken wij wat er in de clusters gebeurt. Daarnaast komt het concept huishoudelijk reglement aan de orde. Daar zijn we op 15 februari niet aan toe gekomen.

Cluster 2 (Opgroeien en opvoeden) werkt onder andere samen met het Centrum Jeugd en Gezin. Wij vragen aan jongeren en ouders om mee te praten over het beleid, meld je aan.

Cluster 4 (Meedoen makkelijker maken) gaan binnenkort weer aandacht besteden aan het Wmo loket. Hoe loopt het, kunnen er dingen verbeterd worden? Wij schreven in ons vorige stukje over de Kanteling, een werkwijze waarbij met de vragende burger wordt besproken hoe deze het beste geholpen kan worden. Wordt deze benadering in het loket gehanteerd? Als u aanmerkingen hebt op de werkwijze van het loket dan horen wij dat graag. Niet omdat wij een klachtenadres zijn, want dat zijn wij niet. Maar om in te kunnen schatten of er in de beleidslijn aanpassingen gewenst zouden zijn.

Kwetsbare groepen
De belangen van kwetsbare groepen kunnen het beste behartigd worden door mensen uit die groepen en door mensen die uit eigen ervaring weten welke problemen hier leven. Waar gaat het om: blinden/slechtzienden, doven/slechthorenden, mensen die een CVA hebben gehad, verstandelijk beperkt zijn, verslaafden alcohol/drugs, enz.

Wij zouden graag meer mensen uit deze groepen vertegenwoordigd willen zien in de clusters.

Wij doen natuurlijk ons best om ook hun belangen te verdedigen, maar we hebben vaak te weinig kennis. Vandaar onze oproep, meldt u aan.

Het Dagelijks Bestuur, Leonie Kramer, Gerben Lenstra en Toos van der Vaart.
Postadres: Fiifhuzen 23, 9281 LH, Harkema
E-mail adres: wmoraad.achtkarspelen@xs4all.nl
Twitter: @wmoraad