Vereniging Nederlandse Gemeenten

Wijzigingen in VNG management voor kostenbesparingen en mobiliteit

09.03.2011

De directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten brengt per 15 maart wijzigingen aan in het management van de organisatie. Allereerst wordt de directieraad van de VNG terug gebracht tot twee leden, Ralph Pans (voorzitter) en Kees Jan de Vet (lid van de directieraad). Verder zal vanaf 15 maart Jan van der Voet als kwartiermaker, en beoogd Hoofd, de afdelingen Milieu & Mobiliteit en Ruimte & Wonen onder zijn hoede nemen. Als kwartiermaker krijgt hij de opdracht om te onderzoeken of deze beide afdelingen samengevoegd kunnen worden. Karin Sleeking wordt Hoofd van de afdeling Werk & Inkomen en Marianne Schrijver wordt Hoofd van de afdeling Gemeenterecht. De directieraad wil zo de mobiliteit binnen de organisatie vergroten, invulling geven aan de benodigde bezuinigingen en van de VNG een nog sterkere ledenorganisatie maken.

Jan van der Voet (1957), op dit moment nog Hoofd van het expertisecentrum Gemeenterecht is sinds 1988 werkzaam bij de VNG. Voordat Jan het expertisecentrum ging leiden heeft hij leiding gegeven aan de taakvelden wonen, economie en bouwzaken. Ook is Jan voorzitter van een woningbouwvereniging geweest en raadslid in Lisse.

Het Hoofd van de beleidsafdeling Werk en Inkomen, Marianne Schrijver (1951) neemt de functie van Hoofd expertisecentrum Gemeenterecht per 15 maart op zich. Begonnen in 1979 bij de VNG op het terrein van gezondheidszorg en welzijn. Zij werd in 1992 leidinggevende op dit terrein en daarnaast heeft zij succesvol organisatieveranderingen in de organisatie ingevoerd, zoals de vraag afhandeling en het Informatiecentrum. Vanaf 1999 is Marianne werkzaam geweest als leidinggevende op het terrein van W&I. Daarnaast is Marianne voorzitter van een stedelijke organisatie gericht op diversiteit.

Karin Sleeking (1967) is vanaf 15 maart het nieuwe Hoofd Werk & Inkomen. Karin heeft naast ervaring in het bedrijfsleven ook ruime ervaring als manager binnen de overheid op diverse beleidsterreinen. Zij is sinds 2007 hoofd van de beleidsafdeling Ruimte & Wonen Zij combineert deze functie met het raadslidmaatschap in Leidschendam-Voorburg.

Portefeuilleverdeling Directieraad en hoofden per 15 maart 2011

Afdeling

Directieraad

Afdelingshoofd

Bestuur, Veiligheid en Informatiebeleid

Ralph Pans

Nancy Bakker

Ruimte en Wonen

Milieu en Mobiliteit

Kees Jan de Vet

Jan van der Voet (kwartiermaker)

Onderwijs, Zorg en Welzijn

Ralph Pans

Siewert Pilon

Werk en Inkomen

Kees Jan de Vet

Karin Sleeking

Gemeentefinanciƫn

Ralph Pans

Ton Jacobs

Gemeenterecht

Kees Jan de Vet

Marianne Schrijver

College voor Arbeidszaken

Ralph Pans

Sietske Pijpstra

Directie Europa

Ralph Pans

Annemiek Wissink

Directie Staf

Ralph Pans

Nanne de Jong

Bestuursbureau

Ralph Pans

Philip van Veller