Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Betaald parkeren in Hillesluis, waarom precies?

Vanaf 15 maart 2011 wordt in een groot deel van Hillesluis betaald parkeren ingevoerd. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft dit in december vorig jaar besloten, mede op verzoek van deelgemeente Feijenoord. In een deel van Hillesluis (Slaghekbuurt) is betaald parkeren al een paar jaar geleden ingevoerd. Vanaf 15 maart geldt dit ook voor de Riederbuurt Noord en Zuid. Alleen in de Walravenbuurt kan voorlopig nog gratis worden geparkeerd.

Vanuit een deel van de bewoners is veel weerstand tegen de invoer van betaald parkeren. Tijdens het bezoek van Burgemeester Aboutaleb aan de wijk op 1 februari 2011 is een petitie ingediend met meer dan 800 handtekeningen van bewoners die tegen de invoer van betaald parkeren zijn. Ook hebben bewoners uit Hillesluis op 23 februari in het stadhuis hun ontevredenheid geuit bij wethouder Baljeu. Diezelfde bewoners hebben op 1 maart een gesprek gehad met Marit van der Riet, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord.

Ondanks de bezwaren van bewoners blijft het dagelijks bestuur van deelgemeente Feijenoord voorstander van de invoer van betaald parkeren In Hillesluis. De voornaamste reden hiervoor is de flinke parkeerdruk die er nu in een deel van de wijk is. Veel mensen parkeren hun auto in Hillesluis om de parkeertarieven elders te vermijden. Het invoeren van betaald parkeren voorkomt dit zogenaamde waterbedeffect en moet zorgen voor een gelijkmatige verdeling van geparkeerde autos in de wijk. Dit komt ook ten goede aan de verkeersveiligheid in de wijk, bijvoorbeeld voor spelende kinderen.

Wel is de deelgemeente bereid om opnieuw te kijken naar de tijden waarop het betaald parkeren wordt ingevoerd. Vooral de invoer van betaald parkeren op de vrijdagavond tot 23:00 uur heeft tot veel verbazing geleid. Net als wethouder Baljeu is ook de deelgemeente bereid om het betaald parkeren op deze avond te heroverwegen. De deelgemeente voert hier nu opnieuw overleg over met de stad.