Gemeente Zederik


Zederikse ondernemers en sluipverkeer

Per 15 maart a.s. gaan de maatregelen tegen het sluipverkeer in. Tijdens de avondspits wordt de Kanaaldijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. En op het Lakerveld komt een wegversmalling met verkeerslichten. De gemeente is zich ervan bewust dat deze maatregelen invloed hebben op de bereikbaarheid van de bedrijven in de omgeving. Het vraagt in ieder geval om de nodige flexibiliteit. Daarom zijn de ondernemers vanaf het begin nadrukkelijk bij de werkzaamheden betrokken. Met verschillende bedrijven zijn gesprekken gevoerd. En in de klankbordgroep die betrokken was bij de voorbereiding, heeft een vertegenwoordiger van het bedrijfsleven plaats genomen.

Banner Sluipverkeer

Verschillende visies
Gedurende het traject is duidelijk geworden dat er door de ondernemers verschillend wordt gekeken naar de effecten van de maatregelen tegen het sluipverkeer. Sommige bedrijven verwachten dat zij in de nieuwe situatie minder aanloop van klanten zullen hebben. Terwijl anderen aangeven dat er alleen een indirecte werking uitgaat van de aanpassingen.

Eigen oplossing
Handelsonderneming Perry 't Lam aan de Middelkoop heeft een geheel eigen oplossing gevonden: hij biedt sinds kort een ophaal- en bezorgservice op dinsdag en donderdag voor zijn klanten. Hiervoor kan telefonisch een afspraak worden gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.perrytlam.nl

Evaluatie
Er wordt de komende tijd gemeten hoeveel verkeer er in het gebied rijdt en wat de wachttijden zijn bij de verkeerslichten op het Lakerveld. Op basis daarvan wordt het doseersysteem afgesteld. Na de zomervakantie in 2011 wordt het project geëvalueerd. Op basis van de resultaten worden de maatregelen eventueel aangepast.