Uitgeverij Bert Bakker

15 maart Nationale Hoerendag

Roos Bacherlier - Beminnen als beroep Het leven van een hoer gaat niet altijd over rozen. Dus verdienen ze een bloemetje. BNN roept maandag 15 maart uit tot de Nationale Hoerendag. Een dag waarop hoeren in het hele land eindelijk een keer zelf verwend worden. Ze worden verdreven van hun vaste werkplekken, werken soms wel tachtig uur in de week, worden in veel gevallen uitgebuit door hun pooiers en moeten ook nog eens belasting afdragen. Hoeren hebben het niet makkelijk.

Dit ondervond ook auteur Roos Bachelier. Roos Bachelier, in het dagelijks leven werkzaam als salesmanager, is ontslagen vanwege een boek dat zij publiceerde over haar carrière als courtisane.

Na publicatie van Beminnen als beroep (Prometheus, 2010), waarin Roos Bachelier openlijk verslag doet van haar nachtelijke leven, heeft haar werkgever besloten haar de wacht aan te zeggen.

Beminnen als beroep van Roos Bachelier verscheen in oktober 2010 bij uitgeverij Prometheus.

Over Beminnen als beroep :
Roos Bachelier woont met haar kinderen in een kapitaal herenhuis. Overdag heeft ze een `gewone' baan, 's avonds proost ze met vooraanstaande heren, poedelt ze in jacuzzi's en vervult ze de intiemste verlangens van haar klanten. Niet alleen om de hypotheek te kunnen betalen, maar vooral omdat ze goed in haar vak is en er ook veel plezier in heeft.

In Beminnen als beroep vertelt Bachelier openlijk over haar werk als courtisane. Van de romantische nacht met de spastische Jan Geert tot bijzondere verzoeken van mysterieuze BN'ers. Maar de verhalen geven niet alleen een smeuïg kijkje achter de schermen van het reilen en zeilen van een exclusieve prostituee, ook werpen ze een ongemakkelijk licht op de manier waarop de maatschappij nog steeds aankijkt tegen - of eigenlijk neerkijkt op - prostituees. Want hoe professioneel Bachelier haar beroep ook uitoefent, dit valt helaas niet te zeggen van de medewerkers van de GGD en van schoolmaatschappelijk werk, zo blijkt uit haar relaas. Zelfs bij haar belastingaangifte komen onbegrip, taboes en de vooroordelen die de betaalde liefde omringen, pijnlijk tot uiting.

Roos Bachelier is een courtisane die niet alleen haar klanten goed vermaakt, maar ook haar lezers weet te boeien met haar originele kijk op de wereld en haar bijzondere gevoel voor humor. Met dit boek biedt zij een nieuwe kijk op het oudste beroep.