Gemeente Berkelland

Informerende Commissie op 15 maart bijgepraat over aanpak onderwerp `Samen Anders'

Raadsleden Informerende Commissie op 15 maart bijgepraat over aanpak onderwerp `Samen Anders'

Op dinsdag 15 maart houdt de gemeenteraad een zogenaamde informerende commissie.

Doel van de informerende commissie is het informeren van de raadsleden. Het gaat bij deze gelegenheid niet om het vormen van een politiek oordeel, maar over de aanpak van een bepaald onderwerp.

Deze keer is het onderwerp `Samen Anders'. Het gaat hierbij om de praktijk. De kracht van de samenleving hoe vind ik die? Wat zijn de grenzen van zelfredzaamheid en zelfsturing? Wat is de rol van de raad en hoe ziet burgerparticipatie er dan uit? Wat is een dorpsbudget en hoe ga je er mee om? Wat betekent zelfsturing in de praktijk voor inwoners en hoe beleven inwoners zelfsturing? Wat kan de samenleving zelf en wat blijven er voor taken voor de overheid over?

Praktijkervaringen

Tijdens deze bijeenkomst komen vertegenwoordigers van de gemeenten Peel en Maas en Rijnwaarden iets vertellen over hun praktijkervaringen.

Het programma is als volgt:

19.30 uur opening door Judith Harmsen (afdelingshoofd Beleid en Regie). Zij verzorgt een korte toelichting op het programma

19.45 uur toelichting door de heer Wil van der Coelen van de gemeente Peel en Maas (landelijk bekende gemeente die `Samen Anders' al circa 10 jaar uitvoert)

20.45 uur toelichting door de burgemeester van de gemeente Rijnwaarden (Mark Slinkman) die in het zelfde proces zit als Berkelland

21.15 uur afronding en sluiting

Van harte uitgenodigd

U wordt van harte uitgenodigd om deze presentaties vanaf de publieke tribune te volgen.

Na afloop is er gelegenheid tot informeel contact met de raadsleden onder genot van een drankje.