Vlaamse Overheid

Ring rond Antwerpen

Dringende herstellingen aan E19 en Ring rond Antwerpen

Vlaamse overheid

maandag 14 maart 2011

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert deze week hoogdringende herstellingswerken uit in Antwerpen op de E19 en de R1. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt weggebruikers aan die plaatsen te vermijden. De timing van de werken is onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en kan dus nog wijzigen.

Een overzicht:

* Dinsdag 15 maart: E19 Zuid richting Brussel

o Op de E19 Zuid in de richting van Brussel vinden tussen 10 en 21 uur herstellingswerken plaats op de rechterrijstrook. De werkzaamheden starten aan de splitsing in Kontich en dat over een strook van 1,6 kilometer. Afrit 7 Kontich wordt daarbij tijdelijk afgesloten van 10 tot 13 uur. Via afrit 8 Rumst geraakt het verkeer alsnog van de autosnelweg af. Automobilisten beschikken tijdelijk over twee rijstroken.

* Woensdag 16 maart: Ring rond Antwerpen

o In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 maart wordt er gewerkt op de R1 over een strook van 300 meter, net voorbij de Kennedytunnel richting Nederland. De aannemer neemt dan de rechterrijstrook onder handen. Dat gebeurt tussen 21 en 6 uur. o Er vinden die nacht ook werkzaamheden plaats op de afrit naar de A12, komende uit de Kennedytunnel. De beschadigde rechterrijstrook krijgt een opknapbeurt. Dat gebeurt tussen 21 en 6 uur. Gelijktijdig vindt ook het onderhoud plaats aan koker richting Gent in de Kennedytunnel.