Gemeente Enschede

Discussieronde Verkeerscirculatieplan 15 en 16 maart

Meepraten over mogelijke scenario's

Op dinsdag 15 en woensdag 16 maart kunnen inwoners, ondernemers en belangstellenden in het Stadskantoor in discussie gaan over het verkeerscirculatieplan binnensingelgebied. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is men welkom. De voorstellen en afwegingen van deze discussieavonden worden gebruikt om te komen tot een maatschappelijke voorkeursvariant die besproken wordt tijdens een publieke slotbijeenkomst op 7 april. Daarna kan mede op basis van de inbreng uit de discussies besluitvorming plaatsvinden in college en raad.

De afgelopen weken zijn bewoners, wijkraden en belangengroepen die met het Verkeerscirculatieplan (VCP) te maken krijgen geïnformeerd over de drie praatscenario's van het VCP. Nu iedereen de aangereikte informatie tot zich heeft kunnen nemen wil de gemeente in discussie gaan over welk scenario in het belang van de stad Enschede en van een ieders wijk of bedrijf de voorkeur heeft.

Bij de discussie over de praatscenario's gaat het om verkeersbewegingen, verkeersintensiteit, ruimtelijke inpassing en sociale en economische gevolgen. Als hulpmiddel voor de discussie is een aantal scenario's in kaart gebracht. De scenario's bespreken verkeersmaatregelen waarop nog variaties mogelijk zijn. Naast de verkeerskundige effecten als bereikbaarheid van de binnenstad, oversteekbaarheid en druk op andere wegen, worden per scenario puntsgewijs de consequenties in beeld gebracht voor de leefbaarheid en stedenbouwkundige inpassing.

De door inwoners aangegeven voorkeursscenario's worden in een bijeenkomst op 7 april bijeengebracht. De uitkomsten van de discussierondes worden naar college en raad gebracht om besluitvorming door het gemeentebestuur over het verkeerscirculatieplan te ondersteunen. Verwacht wordt dat de gemeenteraad voor de zomer een besluit neemt.

Meer informatie over de drie scenario's van het verkeerscirculatieplan is te vinden op www.enschede.nl/vcp. Ook voorstellen of keuzes zijn op deze website digitaal aan te geven.