Uitgeverij Bert Bakker


Eric Smit dinsdag bij Koffietijd
Eric Smit - Nina Eric Smit is dinsdag 15 maart te gast bij het RTL 4 programma Koffietijd. Het thema van de boekenweek is Geschreven portretten. Daarom gaat Eric Smit in gesprek over zijn boek Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady, een
ongeautoriseerde biografie over Nina Brink.
Koffietijd is te zien tussen 10.00 en 11.00 uur op RTL 4.

Nina Brink was de hoofdrolspeelster in de geruchtmakendste introductie die de Amsterdamse Effectenbeurs ooit beleefde. Op het hoogtepunt van de internetbubbel werd haar zwaar verliesgevende bedrijf World Online kortstondig op 47 miljard euro gewaardeerd. Nina was even de meest begeerde vrouw van Nederland. Maar de liefde van het publiek sloeg abrupt om in haat toen de koers instortte en toen bleek dat Nina zelf de meeste van haar aandelen enkele maanden eerder al had verkocht. Daarmee eindigde voor haar de beursgang in een tragedie: wel het geld, niet het aanzien.
Deze onthullende reconstructie van haar loopbaan toont niet alleen het beeld van een op rijkdom en status beluste zakenvrouw, maar ook dat van haar grenzeloos opportunistische omgeving. Managers, ondernemers, artiesten, politici, advocaten en bankiers: velen dachten beter van haar te kunnen worden. Sommigen waren ook bereid daarvoor grote offers te brengen.

Eric Smit (1967) studeerde economie in Amsterdam en werkte bijna acht jaar als journalist voor het zakenblad Quote. Eind 2006 was hij betrokken bij de oprichting van dagblad De Pers. Hij is medeoprichter van de website followthemoney.nl. Smits vorige boek De broncode oogstte veel lof en werd een bestseller.

Over De broncode:
`Het boek van Smit leest als een trein.'
NRC Handelsblad

`De broncode is een onthullend boek over hoe vrije jongens, durfkapitalisten en praatjesmakers zakendoen in de wereld van de Nieuwe Economie.'
HP/De Tijd

`Het blijft fascinerend te lezen hoe hoog ondernemend Nederland het destijds in de bol had.'
de Volkskrant