Gemeente Onderbanken


Openmaken Rode Beek in volle gang

Gemeente Onderbanken, Waterschap Roer en Overmaas, Waterschapsbedrijf Limburg, directievoerder Plangroep Heggen en aannemer Arcadis werken samen aan de ontkluizing van de Rode Beek in het centrum van Schinveld. De werkzaamheden zijn in volle gang. In dit artikel informeren we u over de voortgang van het project.

Actuele werkzaamheden
Op donderdag 10 maart 2011 starten wij met het aanbrengen van het straatwerk in A ge Water en de Pastoor Greymanstraat, zodat wij eind week 14 kunnen asfalteren. Het straatwerk wordt als volgt aangebracht: eerst plaatsen we trottoirbanden en kantlagen. Deze contouren worden daarna dicht gelegd met tegels (trottoirs) en betonstraatstenen (parkeerplaatsen). Tegelijk met het aanbrengen van het straatwerk worden de straatkolken geplaatst en aangesloten op de beek. Wanneer het straatwerk gereed is, kan de rijbaan worden geasfalteerd. Het asfalt bestaat uit drie lagen. In eerste instantie worden twee lagen gestort. De derde laag (toplaag) wordt op een later tijdstip tegelijk met het asfalt op de Putbergstraat gestort.

Planning
In week 12 starten we met de voorbereidende werkzaamheden voor fase 3 en 4. Fase 3 is het deel van A ge water vanaf de Nieuwwijkstraat tot aan de Kloosterlaan. Fase 4 loopt van de Kloosterlaan tot aan de Pastoor Brounstraat. Bewoners worden via een bewonersbrief geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden.

Vragen?
Heeft u vragen over de werkzaamheden of de planning? Dan kunt u contact opnemen met toezichthouder Bas Cornelissen via 06-27216850. U kunt ook het wekelijkse spreekuur (8.00 â 9.00 uur) in de bouwkeet aan de Duikerweg in het Burgemeester Adams Sportpark bezoeken. Meer informatie over het project vindt u op www.ontkluizingrodebeek.nl.

Openmaken Rode Beek
Het openmaken van de beek over een traject van 850 meter is nodig om een ononderbroken verbindingszone tussen natuurgebieden te maken. Dit zorgt voor minder wateroverlast bij hevige regenval, is goed voor de natuur en versterkt de levendigheid van de kern van Schinveld.