ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


MVOTube: Computerwijk zorgt voor laagdrempelige computercursussen

15 mrt 2011 om 09:10

ICT~Office schenkt graag aandacht aan het MVO-project Computerwijk. Hoofdsponsors van Computerwijk zijn Microsoft en het Oranje Fonds.


1,6 miljoen Nederlanders kunnen niet met een computer werken. Vooral senioren, laagopgeleiden, mensen zonder werk en allochtonen kunnen niet of nauwelijks gebruik maken van alle mogelijkheden die computers en internet bieden. Computerwijk doet hier iets aan.

De initiatiefnemers achter Computerwijk zorgen voor laagdrempelige computercursussen bij de bewoners in de wijk. De cursussen van Computerwijk worden gegeven door getrainde vrijwilligers op een persoonlijke manier, waarbij het contact tussen buurtgenoten net zo belangrijk is als het leren van computervaardigheden. Zo worden niet alleen het zelfvertrouwen en de kansen van de deelnemers vergroot, maar dragen de cursussen ook bij aan een prettigere en sterkere buurt.

Computerwijk biedt op dit moment vijf cursussen aan. De cursussen zijn gebaseerd op de vragen en behoeften van de doelgroep en worden voortdurend aangepast en verbeterd op basis van de ervaringen van cursisten en docenten. Computerwijk heeft al meer dan 5.000 deelnemers en is op dit moment actief in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere. Binnenkort volgen er meer steden waar Computerwijk-cursussen worden gegeven.