Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 15-03-2011

Snorfietser en automobilist raken rijbewijs kwijt

BREUKELEN/MAARSSEN Een snorfietser bleek aan het begin van de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 maart veel te veel te hebben gedronken. Later bleek degene die hem op kwam halen ook zwaar onder invloed te zijn. Beiden raakten hun rijbewijs kwijt.

Rond 00.35 uur zagen agenten een snorfietser over de Kerkbrink in Breukelen rijden. Bij het zien van de agenten ging hij ervandoor. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij op de Julianastraat een pad van een tuin opreed, kennelijk met de bedoeling zich daar te verstoppen. Dat mocht niet baten en bij de controle van de snorfietser, een 18-jarige jongeman uit Breukelen, bleek dat hij beduidend te veel had gedronken. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies de verdachte 420 ug/l, bijna vijf keer de maximale toegestane hoeveelheid van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij werd rond 01.10 uur heengezonden.

Bij de aanhouding van de 18-jarige verdachte in Breukelen had een 47-jarige man uit Breukelen zich vervelend gedragen. Die man had kennelijk eveneens de nodige alcohol op. Agenten sloten niet uit dat hij de heengezonden verdachte in Maarssen op kwam halen. Dat bleek het geval: zij zagen de man met een auto op Bisonspoor rijden. De agenten controleerden hem en hij bleek inderdaad de nodige alcohol op te hebben. Zij hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de 47-jarige verdachte 610 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ruim tweehonderd bekeuringen

HARMELEN De politie heeft op maandag 14 maart overdag een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond van 08.10 uur tot 15.40 uur op de Utrechtsestraatweg plaats. In die tijd werd de snelheid van 3092 voertuigen vastgelegd, 218 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u. Acht van de overtreders reden harder dan 80 km/u, waarbij de topper 109 km/u reed. Alle overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Brandstichting

MIJDRECHT Op maandagmiddag 14 maart ging een conifeer in vlammen op. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 13.30 uur kreeg de politie de melding van de brandweer dat zij net een brandende conifeer aan de achterzijde van een woning aan de Prinses Marijkelaan hadden geblust. Agenten gingen ter plaatse, waar bleek dat aan de achterzijde van de tuin een conifeer in vlammen was opgegaan. Daar de politie van brandstichting uitgaat, stelden agenten een buurtonderzoek in, maar dat heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.

Aan getuigen van de brandstichting en aan mensen die iets verdachts op of in de omgeving van de Prinses Marijkelaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Te hard

BREUKELEN Een automobilist raakte op maandagmiddag 14 maart zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard over de Rijksweg A2 reed.

Rond 13.45 uur zag een motoragent dat een automobilist zich op de A2 niet bepaald veel van de maximumsnelheid van 100 km/u aantrok. De agent ging achter hem aan en klokte hem ter hoogte van Breukelen op 160 km/u. De automobilist, een 22-jarige man uit Genech (Fr), werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.