SGP


Vragen Stichting SOlink

De SGP heeft samen met enkele andere fracties vragen gesteld over de barrières in de regelgeving voor Stichting Solink. Deze stichting heeft als doelstelling twee maatschappelijke problemen op te lossen: eenzaamheid onder ouderen en een gebrek aan woonruimte voor studenten.
---

Schriftelijke vragen van de leden Dijkgraaf (SGP), Wiegman-van Meppelen Scheppink (ChristenUnie), Leijten (SP), en Van Hijum (CDA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over barrières in regelgeving voor Stichting SOlink


1. Kunt u aangeven waar het nog steeds bestaande verschil van inzicht tussen Stichting Solink en de SVB op berust, ondanks uw heldere toezegging in het debat over de begroting van SZW voor het jaar 2011 en ondanks de beantwoording van eerdere Kamervragen (2010D49210)?
2. Is het juist dat de SVB aangeeft het bestrijden van eenzaamheid niet te kunnen aanmerken als een prestatie die economische waarde vertegenwoordigt? Hoe is deze stelling te verenigen met uw uitspraak dat dit sympathieke initiatief binnen de bestaande regelgeving kan worden vormgegeven?

3. Erkent u dat het - gezien de aard van de doelstelling van Stichting Solink - per definitie onmogelijk is van tevoren vast te leggen wat de frequentie en de omvang van prestaties en diensten zijn? Hoe kan bijvoorbeeld recht worden gedaan aan het gegeven dat binnen de spontane relatie tussen student en oudere minder of meer contactmomenten, zoals maaltijden, plaats vinden dan in het contract vastgelegd zou moeten worden?

4. In hoeverre is het acceptabel om voor alle sociale activiteiten gezamenlijk binnen een bepaalde termijn een reële en vaste prijs in het contract op te nemen? Bent u ook van mening dat dit zowel recht zou doen aan de aard van het initiatief als aan de eis van een commerciële relatie?