Politie Rotterdam Rijnmond

Aangifte doen van fietsendiefstal loont

Datum publicatie: 14-03-2011 14:28

Op vrijdag 11 maart heeft de politie een 19-jarige man aangehouden die op een fiets reed waarvan men vermoedde dat deze gestolen zou zijn. De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

Een dag eerder werd de man al gecontroleerd, maar toen bleek dat er nog geen aangifte van diefstal van de fiets was gedaan. Omdat de politie het niet vertrouwde en er duidelijke aanwijzingen waren dat de tweewieler van diefstal afkomstig was, werd er een onderzoek gedaan naar de rechtmatige eigenaar. Na bij de leverancier en uiteindelijk bij een fietsenmaker te hebben nagevraagd wie de rechtmatige eigenaar van de fiets zou zijn, bleek deze inderdaad te zijn gestolen. Er werd alsnog aangifte van diefstal gedaan.

Aangehouden
De volgende dag is de politie naar dezelfde plek gegaan waar ze de 19-jarige verdachte opnieuw met de fiets aantroffen en hebben aangehouden op verdenking van heling.

De verdachte is overgebracht naar het bureau waar hem, na verhoor, een transactie van EUR 180,-- werd aangeboden, die hij betaalde. De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar, die aangaf erg blij te zijn om de fiets terug te krijgen.

Graag geven wij u nog enkele tips tegen fietsendiefstal.

o Zet uw fiets altijd op slot, ook als u maar even weg bent. Zet uw fiets ook op slot in de berging of schuur van de woning. o Laat een fietsenmaker uw postcode en huisnummer in uw fiets graveren.
o Zorg voor een goedgekeurd slot op de fiets. Gebruik bij voorkeur twee sloten.
o Parkeer uw fiets op een goed zichtbare plaats. Is er een bewaakte fietsenstalling in de buurt, maak hier dan gebruik van.
o Noteer het frame- en/of chipnummer, kleur, merk, type en eventuele bijzonderheden van uw fiets. De politie heeft speciale registratiekaarten beschikbaar. Deze kunt u downloaden op de website van de politie Rotterdam-Rijnmond http://www.politie-rotterdam-rijnmond.nl of afhalen op het politiebureau.

Diefstal van uw fiets
Is uw fiets toch gestolen? Doe hiervan altijd aangifte. Na uw aangifte registreren wij de fiets als gestolen in het landelijk fietsendiefstal register. U kunt aangifte doen via internet, u kunt bellen met 0900 8844 of u kunt langskomen op een bureau bij u in de buurt.

Informatie over fietsendiefstal
Mocht u belangrijke informatie hebben over fietsendieven, wordt u op straat een fiets te koop aangeboden, of ziet u verdachte personen zich ophouden bij fietsen meld dit dan bij de politie (bij spoed belt u 112, is er geen spoed, dan belt u met 0900 8844). Met uw hulp doen wij onze uiterste best om fietsendiefstal te voorkomen en de daders te vervolgen.