KNHS

Van der Wetering en Brouwer winnen KNHS-vdB Cup Asten 15 maart 2011
Logo vdB Cup

ASTEN (KNHS) : Op zaterdag 12 maart werd in manege Heijligers in Asten gestreden om punten voor de KNHS-vdB Cup 2011. Robin van der Wetering (De Mortel) won met Untouchable (v. Baloubet du Rouet) de young riders proef in de KNHS-vdB Cup. Bij de junioren was Emile Brouwer (Kockengen) met Uutje (v. Monaco) de sterkste.

De young riders rubriek was goed gevuld, van de 25 combinaties die meereden ging de winst naar Robin van der Wetering, Ze wist als enige foutloos te blijven in de barrage, maar reed daarbij ook naar de snelste tijd van 33,96 seconden. B-kadercombinatie Sjaak Sleiderink (Weerselo) veroverde de tweede plek met BMC Angel Rose (v. Goliath). Hij reed een tijd van 34,22 seconden, maar had hierbij vier strafpunten. Ook Charlotte Verhagen (Schoorl) liep in haar barrage tegen een springfout aan. Met Willemijn HL (v. Numero Uno) kwam zij met een tijd van 37,79 seconden over de finish.

In totaal kwamen er 37 combinaties aan start in de junioren rubriek. Zes van hen wisten in de eerste ronde foutloos te blijven en namen deel aan de barrage. Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) was met Royal Dream (v. Indoctro) met een tijd van 31,85 seconden erg snel, maar door twee springfouten eindigde hij op de vierde plaats. Winnende combinatie Emile Brouwer en Don Willemsen (Nijverdal) wisten als enigen foutloos te blijven. Met zijn paard Sid (v. Toulon) zette Don met een tijd van 34,46 seconden neer, goed voor de tweede plek. Lauren van Berkel (Waalre) werd derde Little Lancer (v. Lancer III).

Kijk voor de complete uitslag op www.knhs.nl > springen > competities > KNHS-vdB Cup

De KNHS-vdB Cup is een springcompetitie met als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) te bevorderen. Ook is deze competitie een belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. Tijdens de diverse competitiewedstrijden door heel Nederland zijn er voor de deelnemers punten te verzamelen. Hierbij tellen uiteindelijk de beste 3 resultaten en kwalificeren de 20 hoogstgeplaatste combinaties in beide klassen zich voor de finale.