KNHS

Kim Emmen winnaar KNHS-Hartog Lucerne Trophy Asten 15 maart 2011
hartog.jpg

ASTEN (KNHS) Zaterdag 12 maart werd de derde wedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy verreden op Concours Hippique Asten. De overwinning ging naar Kim Emmen (Oosteind) met haar pony Picant (v.Pablo W). De amazone kreeg hoge stijlpunten en een snelle foutloze barragerit zorgden voor de overwinning. De tweede en derde plek waren voor Teun Vestjens (Sevenum).

Op manege Heijligers in Asten werden de jonge ruiters en amazones beoordeeld door tweevoudig Rabo Talent van het jaar Maikel van der Vleuten (Mierlo). Het eerste parcours werd beoordeeld op stijlpunten, waarbij voor hindernisfouten strafpunten werden afgetrokken. Teun Vestjens was de winnaar van de eerste competitiewedstrijd in Wanroij. Dit keer werd hij tweede en derde met de ponys Narco (v. Nantano) en Adamo (v. Kantjes Ronaldo). Teun kreeg de hoogste stijlbeoordeling. Teun reed zoals je hoort te rijden. Hij was op weg naar een 10 voor de stijlpunten, maar op het eind van het parcours kreeg hij wat moeite met de afstand, wat hem een springfout kostte., aldus Maikel van der Vleuten.

Melanie van de Pol (Heesch) reed haar eerste ronde met veel gevoel en kreeg daarvoor een 8,7 aan stijlpunten. Hiermee stond ze aan kop na de eerste manche. Door springfouten in de tweede manche zakte ze naar de achtste plaats in het eindklassement. Kim Emmen won de rubriek. Ze wist met haar pony Picant in beide ronden foutloos te blijven en zette in de tweede manche een snelle tijd neer.

Er werd een hoog niveau van de deelnemers gevraagd. Er stond een pittig parcours waar een groot aantal deelnemers moeite mee had waardoor meer springfouten werden gemaakt. Volgens Maikel stal een sterke kopgroep er qua rijstijl bovenuit. Andere combinaties kregen waardevolle tips meegekregen over hoe zij hun minder goede onderdelen kunnen verbeteren.

De volgende competitiewedstrijd waar punten te verdienen zijn vindt plaats op zondag 17 april in Albergen.

Kijk voor de complete uitslag en de tussenstand op www.knhs.nl > springen > competities

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2010/2011 is een springcompetitie voor pony's op Z-niveau, die bestaat uit een reeks van verschillende competitiewedstrijden. De beste 24 (gekwalificeerde) combinaties plaatsen zich voor de finale op 25 juni in Hoofddorp. Startgerechtigd in deze competitie zijn ruiters en amazones die in 2010 niet ouder zijn dan 16 jaar en met een D-pony tenminste zijn opgenomen in het springen klasse Z + 2. Indien een combinatie reeds heeft deelgenomen aan de klasse ZZ is deze uitgesloten van deelname aan de KNHS-Hartog Lucerne Trophy. Het belangrijkste doel van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy.