KNHS

Beau Graatsma en Lisa Nooren presteren in KNHS-Roelofsen Raalte Trophy 15 maart 2011
Beau Graatsma en Hertogin

ASTEN (KNHS) Nationaal Concours Hippique Asten stond zaterdag 12 maart in het teken van de jeugd. s Middags gingen ponyruiters van start in de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy. De Lichte Tour werd gewonnen door Lisa Nooren (Clermont Sous Huy (B)) met haar pony Lea du Gernier (v. Balkh d'Aigremont). In de Zware Tour ging Beau Graatsma (Zwolle) met Hertogin (v. onbekend) aan de leiding.

Met de derde competitiewedstrijd in Asten werd het seizoen 2010/2011 van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy hervat. Van de 23 combinaties die in de Lichte Tour aan start kwamen mochten maar liefst 10 combinaties terugkomen in de barrage. Vier combinaties bleven dubbel foutloos. De winst ging naar de dertienjarige Lisa Nooren met Lea du Genier. Met een snelle tijd van 28,92 seconden bleef zij de concurrentie voor. De tweede plek was voor A-kaderlid Megan Laseur (Soest), met Bella Donna (v. onbekend) finishte zij in 33,30 seconden. Derde werd Kim Hoogenraat (Hoofddorp). Zij wist met haar pony Allstar (v. Apslau) foutloos te blijven in een tijd van 36,06 seconden.

Het deelnemersveld in de Zware Tour bestond uit 20 combinaties. Een foutloze rit en een tijd van 35,41 zorgden ervoor dat de winst in deze proef naar Beau Graatsma met haar pony Hertogin ging. Ze werd gevolgd door Thijs Derks (Zeeland), die met Shakira (v. Casper) een tijd van 36,88 neer zette. Ook foutloos was de combinatie Jasmijn Ruiter (Wierden) en Jems Perron III (v. Red Chillie). Met een tijd van 40,07 veroverden zij de derde plek.

Tijdens de competitiewedstrijden van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy kunnen de deelnemers punten te verzamelen. Om in aanmerking te komen voor de finale moet de combinatie deelnemen aan minimaal vijf competitiewedstrijden, hierbij worden de behaalde punten van de beste drie competitiewedstrijden meegenomen naar de finale tijdens het CHIO in Rotterdam. De beste veertien gekwalificeerde combinaties in beide klassen mogen deelnemen aan de finale op zaterdag 27 augustus 2011. De winnaars van de eindstand van de competitie krijgen als ereprijs een uniek trainingsarrangement aangeboden op Stal Roelofsen in Raalte. De volgende competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy wordt verreden op zondag 17 april in Albergen.

Kijk voor de complete uitslag en de tussenstand op www.knhs.nl > springen > competities > KNHS-Roelofsen Raalte Trophy

Kalender:
Zondag 17 april 201, Albergen
Maandag 25 april 2011, Mierlo
26 t/m 29 mei 2011, Etten-Leur
16 t/m 19 juni 2011, Hoofddorp
Zaterdag 27 augustus 2011, CHIO Rotterdam - FINALE

De KNHS-Roelofsen Raalte Trophy heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponyruiters (t/m 16 jaar - klasse ZZ) in de springsport te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming in aanloop naar de Europese kampioenschappen in Polen eind juli 2011. Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > springen > competities