Universiteit Leiden

Studenten in Japan maken het goed

Advies aan 7 masterstudenten: vertrek uit Tokio. Van haar 31 studenten in Japan heeft de Universiteit Leiden zeven studenten uit Tokio dringend verzocht het getroffen gebied te verlaten.

Studenten in Kyoto, Okinawa en Tokio

Twee bachelorstudenten die in Yamagata studeren, verblijven op dit moment in Kyoto en Okinawa, ver buiten het getroffen gebied. Hen is geadviseerd voorlopig niet terug te keren naar de universiteit in Yamagata. De Universiteit Leiden volgt hiermee het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor het getroffen gebied is âclassificatie 4â afgegeven: dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar deze regio worden ontraden. Het gaat om de regio rondom Tokio en noordoost Japan. |

Onder de 31 Leidse studenten in Japan zijn 16 bachelor- en 15 masterstudenten, voornamelijk studenten van de opleiding Talen en Culturen van Japan. De Universiteit Leiden heeft met alle studenten persoonlijk contact gehad, zij maken het allen goed.

De universiteit heeft de studenten die op dit moment niet in getroffen gebieden verblijven dringend geadviseerd niet naar de getroffen gebieden te reizen. Hen is aangeraden contact te houden met familie in Nederland en met de universiteit in Leiden en de berichtgeving via de Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken nauwlettend in de gaten te houden.

Studenten in Leiden die op het punt van vertrek staan naar het getroffen gebied, inclusief Tokio, is dringend aangeraden niet te vertrekken en eerst de berichten af te wachten.

Achttien masterstudenten uit Leiden zouden op 1 april naar Japan reizen, één van hen zou op 23 maart vertrekken. Van hen zouden acht naar het getroffen gebied gaan en tien naar een niet-risicogebied reizen.