Gemeente Cranendonck


Groenvisie Soerendonk

Typerend voor Soerendonk is de groene uitstraling die deze kern heeft. Denk bijvoorbeeld aan de vele brinken die er zijn: de grasveldjes met eikenbomen, omringd met lage heggen. Een groene omgeving is van belang voor u als inwoner: het draagt op positieve wijze bij aan de woonbeleving en aan uw gezondheid. Ook kan het groen een bijdrage leveren aan de waardevermeerdering van uw huis.

De bomen in de straat, het aantal parkeerplaatsen op een plein of het gras in de bermen bepalen hoe groen uw omgeving is. De gemeente is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van het openbaar groen in de kernen. Om het groene karakter van Soerendonk te behouden en wellicht te versterken, werkt de gemeente aan een Groenvisie voor Soerendonk. Dat past ook in de Strategische Visie van Cranendonck, waarin staat dat wij streven naar een groene en rustieke leefomgeving. De Groenvisie is een instrument om dit streven werkelijkheid te maken.
In de Groenvisie Soerendonk wordt vastgelegd waardoor het groene karakter van de kern wordt bepaald en hoe het openbaar groen ervoor kan zorgen dat dit karakter behouden blijft of versterkt wordt. Met de Groenvisie geeft de gemeente richting aan toekomstige ontwikkelingen op het gebied van openbaar groen. Daarnaast is de visie sturend voor nieuwbouwplannen. Voor Soerendonk betekent dit dat bij het uitvoeren van de projecten Hart van Soerendonk, Dorpsakkers en De Pompers rekening moet worden gehouden met de Groenvisie.