Hoefnet

Nieuws

Scelta Mushrooms sponsor aangepast mennen Horst

15-03-2011

Op 9 en 10 april vindt de 27ste editie plaats van de Menwedstrijden in Horst. Dit jaar verwelkomt de organisatie voor het eerst deelnemers in de rubriek mennen aangepast sporten op de terreinen van de Kasteelse Bossen. Deze speciale rubriek voor menners met een lichamelijke beperking wordt mede mogelijk gemaakt door Scelta Mushrooms.

Integratie

Vijf deelnemers hebben zich gemeld voor deze rubriek, die volledig is geïntegreerd in het reguliere wedstrijdprogramma. Onder de deelnemers bevindt zich oud-wereldkampioen en bronzen medaillewinnaar op het WK in Breda 2010, Jacques Poppen. Poppen's zilveren teamgenoot van Breda Jan Ranzijn verschijnt eveneens aan de start in Horst. Zij nemen het op tegen de Duitse deelnemer Markus Beerhues, die in Breda tweede werd in de marathon. WK-deelnemers Corrie Wegerif en Adriaan Struyck completeren het deelnemersveld. De menners komen aan de start met een enkelspan paard of enkelspan pony en rijden dezelfde marathonhindernissen en vaardigheidsparcours als de reguliere deelnemers.

Scelta

Scelta Mushrooms maakt de rubriek voor de menners aangepast sporten mede mogelijk. Zij dragen de gehandicapten sport al jaren een warm hart toe. Deze nieuwe rubriek in Horst is in het leven geroepen op initiatief van Scelta Mushrooms. Zij vinden het belangrijk dat minder valide sporters ook mogelijkheden krijgen om deel te nemen aan belangrijke nationale en internationale evenementen.

Scelta Mushrooms is internationaal erkend als leider in de ontwikkeling en levering van champignonproducten voor de voedingsmiddelenindustrie. Hun expertise behelst een breed scala aan verwerkte champignon- en groenteproducten, van diepgevroren en geconserveerd tot gepaneerd en geconcentreerd. Deze vinden hun weg naar pizza's, soepen, sauzen, kant-en-klaarmaaltijden en andere producten, of zijn verkrijgbaar in diverse internationale supermarkten.Scelta Mushrooms' innovatie start vanuit het in Venlo gelegen
"The Scelta Institute", de thuisbasis van de sales, marketing en productontwikkeling. De presentatie-, vergader- en eetgelegenheden maken het echter ook een inspirerende locatie voor bedrijfsevenementen die alle zintuigen prikkelen.

Meer dan mennen

Het gratis toegankelijke evenement biedt veel meer dan alleen mensport van het hoogste niveau. Op zondag heeft de stichting Koudbloed in beweging een spectaculair programma samengesteld met diverse demonstraties. Ook kunnen kinderen zich laten schminken of maskers maken en is er een mogelijkheid om te ponyrijden. Kortom, de Menwedstrijden in Horst bieden voor ieder wat wils. Kijk voor meer informatie op www.menwedstrijdenhorst.nl.