Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 15-03-2011

Poging straatroof

UTRECHT Maandagavond vond een poging straatroof plaats. Het slachtoffer wist haar telefoon vast te houden.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 21.05 uur vanaf de Hoveniersstraat onder de tunnel door in de richting van de Laan van Engelswier. Hier werd zij ingehaald door twee jongens op een scooter. De bijrijder probeerde in het voorbijrijden de telefoon uit de handen van de vrouw te trekken. Toen dit niet lukte reed de bestuurder weg in de richting van de tunnel en bleef daar staan. De vrouw reed naar huis. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagavond vond een aanrijding plaats, waarbij een bestuurder moest uitwijken en frontaal op een boom botste.

Een 52-jarige automobilist uit Hilversum reed omstreeks 21.10 uur met zijn auto vanaf de Rijksweg A27 over de Albert Schweitzerdreef. Ter hoogte van het benzinestation kwam er plotseling een automobilist vanaf het benzinestation de weg op rijden. De 52-jarige bestuurder kon niet anders dan uitwijken en vloog met zijn auto via een stoeprand de middenberm in en kwam frontaal tegen een boom tot stilstand. De veroorzaker reed door. De politie kwam ter plaatse en verleende eerste hulp aan de gewonde bestuurder. De man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie startte een onderzoek en kwam, onder andere via camerabeelden van het benzinestation, tot de ontdekking welke auto de mogelijke oorzaak van de aanrijding was. Tijdens de surveillance zagen agenten niet veel later de bewuste auto over de Biltsestraatweg rijden. De 21-jarige bestuurder uit Amersfoort kreeg een stopteken en werd aangesproken op hetgeen er gebeurd was. De man werd meegenomen naar het bureau. In eerste instantie verklaarde hij van niets te weten, maar gaf later toe debet te zijn aan de aanrijding maar uit angst doorgereden te zijn.

Man met (nep)pistool aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden omdat hij in de bus zat met een (nep) vuurwapen en in bezit was van verdovende middelen.

Getuige(n) belden rond 12.05 uur naar de politie omdat men had gezien dat een man met een vermoedelijk vuurwapen in een stadsbus was gestapt. Voordat hij in de bus stapte werd door getuigen gezien dat de man een aantal keer had geschoten. Agenten namen contact op met de buschauffeur en kregen zijn positie door. Op de Pastoor Ohllaan werd de bus aan de kant gezet en konden de agenten de 27-jarige verdachte uit Frankrijk aanhouden.

Tijdens de fouillering troffen zij een (nep) vuurwapen aan. Ook werd een grote hoeveelheid stalen kogeltjes in zijn kleding gevonden. Verder troffen agenten twee verschillende soorten verdovende middelen aan. De man werd en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Dode man aangetroffen

UTRECHT Maandagmiddag werd in het water bij de Keulsekade het lichaam van een persoon aangetroffen.

Een getuige belde rond 14.40 uur naar de politie omdat hij dacht dat er een lichaam in het water van de Keulsekade lag. Ter plaatse troffen agenten het dode lichaam van een man aan. Nadat de man uit het water was gehaald, werd onderzoek naar zijn identiteit ingesteld. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer een 60-jarige man uit Utrecht is. De politie heeft geen aanwijzing van een misdrijf.

Tanken zonder te betalen en wilde achtervolging, de politie zoekt getuigen

UTRECHT- Maandagmiddag 14 maart kreeg de politie een melding van tanken zonder te betalen die uitmondde in een wilde achtervolging door de stad. Een 28 jarige verdachte uit Ter Apel werd aangehouden.

De bestuurder van de auto had aan de Vondellaan voor meer dan 100,- euro getankt en was weggereden zonder te betalen. Agenten zagen de verdachte in de omgeving van het Paardenplein rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Hieraan werd niet voldaan en de man reed met hoge snelheid de Amsterdamsestraatweg op. Tijdens zijn vlucht reed de verdachte op de Amsterdamsestraatweg met ruim 100 kilometer per uur een stuk tegen de rijrichting in.

Op de kruising met de Acasiastraat botste hij tegen een aantal scooters die op het trottoir stond. Vervolgens botste de bestuurder vol op de achterkant van een personenauto. In de auto zaten een man en een kind. Beiden werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Na de aanrijding vervolgde de verdachte zijn weg met de motorkap omhooggeslagen voor zijn voorruit. De vlucht ging via de wijk Ondiep en eindigde in de omgeving van de Kloosterlaan. Hier werd de verdachte in een huis aangehouden.

Oproep getuigen

De politie vraag getuigen van de achtervolging en personen die door de verdachte in een gevaarlijke situatie gebracht zijn zich te melden. Dat kan door 0900-8844 te bellen.