Fox-IT breidt E-Discovery diensten uit door samenwerking Clearwell

Persbericht van Fox-IT

Fox-IT gaat het E-Discovery platform van Clearwell inzetten als technische basis voor hoogwaardige E-Discovery diensten. Hierdoor kunnen advocaten, juristen, bedrijfsrechercheurs en veiligheidsmedewerkers - ondanks de groeiende hoeveelheid data - sneller, slimmer en goedkoper digitale onderzoeken uitvoeren.

Zelf onderzoek uitvoeren
Bij E-Discovery - digitaal onderzoek - is het van belang dat men documenten en andere digitale informatie snel en secuur kan veiligstellen, dat men door een snelle analyse direct inzicht krijgt in een onderzoek en dat een review op alleen de relevante documenten gedaan wordt. Dit is mogelijk met Clearwell.

"Met Clearwell krijgt de gebruiker de beschikking over zeer geavanceerde technologie die de dataset tot 90% kan verkleinen zodat onderzoekers snel tot de kern van de zaak kunnen doordringen. We zijn er trots op om dit platform, dat zowel door Gartner als door KMWorld zeer positief is beoordeeld, in de Benelux te mogen aanbieden." aldus Hans Henseler, managing partner van Fox-IT Forensics.

Bewijzen sneller vinden
Diensten opgebouwd rond het Clearwell E-Discovery Platform richten zich op het grote aantal bedrijven, advocatenkantoren en overheden die niet de benodigde interne middelen of expertise hebben om nieuwe software in-house te implementeren en aanverwante praktijken te ontwikkelen. "Clearwell is niet alleen zeer makkelijk te gebruiken maar ook eenvoudig in-house bij organisaties te implementeren", zegt Henseler. "Implementatie is een kwestie van minuten. Met behulp van onze expertise en de E-Discovery methodologie kunnen klanten vrijwel direct beginnen met het onderzoek." Klanten kunnen zich hierdoor richten op de kern van de zaak: bewijzen vinden. Henseler vervolgt; " klanten geven aan dat ze met Clearwell uitgevoerde onderzoeken stuk voor stuk sneller, accurater, met minder begeleiding en volledig gedocumenteerd hebben kunnen uitvoeren. Dit geeft ze lucht en kunnen ze meer onderzoeken met minder resources te doen." Sinds de ingebruikname heeft Fox-IT reeds terabytes (TB) aan data oftewel tientallen miljoenen e-mails en documenten verwerkt.

Over Fox-IT
Fox-IT is een IT Security bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland en nevenvestigingen in Engeland en op de Caribbean. De honderd medewerkers leveren wereldwijd bijzondere security- en intelligence-oplossingen voor overheden en maatschappelijk belangrijke organisaties. De kernactiviteiten zijn het ontwikkelen van oplossingen voor het beschermen van staatsgeheimen, het uitvoeren van digitale rechercheonderzoeken, het bestrijden van cybercrime en het maken van analyseproducten voor politie, en inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Zie ook www.fox-it.com.

Over Clearwell
Met het geavanceerde en E-Discovery platform van Clearwell krijgen klanten versneld inzicht in een onderzoek, kunnen ze intelligent relevante van niet relevante data scheiden, efficiënt data reviewen en een verdedigbaar E-Discovery proces waarborgen. Het Clearwell E-Discovery platform zorgt ervoor dat gebruikers een selectie kunnen maken op type documenten (bijvoorbeeld MS Office bestanden, PDF en e-mail), de verdachte personen en een bepaalde datum reeks. De data is automatisch doorzoekbaar en kan ontdubbeld en geanalyseerd worden. Na verwerking van de informatie kan men deze snel en zorgvuldig doorzoeken, analyseren en reviewen door functionaliteiten zoals: groepering van e-mail discussies, uitgebreide iteratieve zoekmogelijkheden, automatisch groeperen van zoekresultaten op topic, vinden van codenamen en analyse van wie met wie communiceert. Onderzoekers krijgen hierdoor snel inzicht in wie wat wanneer wist. Zie ook www.clearwellsystems.com.

Links:
http://www.fox-it.com/nl/fox-it-oplossingen/e-discovery


Razende Robot Reporter