Politie Drenthe

Dinsdag 15 maart 2011

Provincie Drenthe, 15-03-2011

Winkeldieven

EMMEN In een supermarkt aan de Statenweg in Emmen is maandagmiddag een 24-jarige vrouw uit die plaats betrapt op het stelen van boodschappen ter waarde van 30,-. Winkelpersoneel zag dat de vrouw boodschappen uit haar winkelwagentje pakte en in haar tas deed. Daarna rekende ze de boodschappen in haar tas niet af. De vrouw is in deze winkel geen onbekende, want in 2009 is ze in daar ook al eens betrapt op winkeldiefstal. Ze werd overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte. De vrouw kreeg een toegangsverbod voor deze winkel voor de periode van twee jaar.

RODEN Een 53-jarige man uit Roderesch vergat maandagmiddag in een supermarkt aan de Heerestraat in Roden een aantal levensmiddelen af te rekenen. Een vertegenwoordiger die voor zijn werk in deze winkel was had dit echter in de gaten en waarschuwde de bedrijfsleider. De winkeldief werd overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte. Ook kreeg hij een toegangsverbod voor deze winkel van een jaar.

Licht gewond door accu

EMMEN Bij een aanrijding op de Bedrijvenweg in Emmen raakte maandagmiddag een 43-jarige man uit Nieuw Amsterdam licht gewond. De man bestuurde een auto en kwam in botsing met een tegemoetkomende taxibus, bestuurd door een 40-jarige man uit Emmen. De taxibus sloeg linksaf en de bestuurder had de andere auto niet zien naderen. Het (nek)letsel is waarschijnlijk ontstaan doordat door de klap van de aanrijding een los achter in de auto liggende accu naar voren vloog en de bestuurder raakte.

Mishandeld

EMMEN Maandagavond hield de politie een 42-jarige man uit Emmen aan op verdenking van het mishandelen van zijn kamerverhuurster. De 69-jarige vrouw werd in haar woning in Emmen door de man geslagen en getrapt. Ze moest zich onder doktersbehandeling stellen. De vrouw deed aangifte waarop de verdachten door de politie werd aangehouden en voor nader onderzoek is ingesloten.

Inbraak café

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een café aan de Minister Kanstraat in Emmen. Men kwam binnen door een toegangsdeur te forceren. Binnen werd een aantal gokkasten opengebroken en het geld wat daar in zat meegenomen.