Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Seniorentuintjes over!

Educatieve tuin Pietersdijk

Op de Educatieve Tuinen van Sport en Recreatie kunnen Rotterdamse schoolkinderen de natuur actief beleven. Voor de kinderen van groep 6 en 7 van de basisscholen en het Speciaal Onderwijs is er het eigentijdse in Rotterdam ontwikkelde programma Schooltuinieren Rotterdam. Tijdens het Schooltuinieren verzorgen kinderen een seizoen lang een eigen tuintje en zijn zij actief bezig in de natuur. Gezonde voeding loopt als een rode draad door het hele programma.

Daarnaast organiseren de educatieve tuinen activiteiten voor Brede School en wijkbewoners. Op veel locaties hebben senioren een tuintje; deze wordt in het voorjaar zaai- en plantklaar gemaakt door Sport en Recreatie. De tuin is voor de senioren een plek voor lichaamsbeweging en sociale contacten.

Op de educatieve tuin Pietersdijk zijn een aantal tuintjes vrij gekomen voor senioren . Van april tot eind oktober kunnen senioren gebruik maken van een stukje grond om voor eigen gebruik bloemen en planten te telen. Het tuingereedschap is ook aanwezig.
Voor informatie kunt u bellen naar M. Raaijmakers tel 010- 4824915 of mailen : m.raaijmakers@senr.rotterdam.nl.