SGP


SGP stelt vragen over ambulancepost Goedereede

SGP Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) heeft schriftelijke vragen gesteld over de handhaving van de 15-minutennorm m.b.t. de ambulancezorg op het eiland Goeree-Overflakkee. Met name in de gemeente Goedereede en in de gemeente Oostflakkee worden de normen slecht behaald. Dat moet anders, vindt het SGP Kamerlid.
---

Schriftelijke vragen van het lid van der Staaij (SGP) aan de minister van VWS over de handhaving van de 15-minutennorm m.b.t. de ambulancezorg op het eiland Goeree-Overflakkee


1. Is onze informatie juist dat slechts 49% van de ambulances in de gemeente Goedereede bij hoogste prioriteit de 15-minutennorm haalt, waarvan in woonkern Ouddorp slechts 32,7%? En klopt het dat 56,5% van de spoedritten binnen de norm wordt behaald in de gemeente Oostflakkee, waarvan in woonkern Ooltgensplaat slechts 5%?

2. Kunt u vanuit uw verantwoordelijkheid voor de bereikbaarheid van de zorg aangeven wat de oorzaken ervan zijn dat de 15-minutennorm in deze gemeenten zo slecht behaald wordt, terwijl de prestatie voor de hele Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) gemiddeld 92,2% is?
3. Welke concrete stappen onderneemt u om ervoor te zorgen dat de 15-minutennorm op het eiland Goeree-Overflakkee gegarandeerd wordt?