Gemeente Heemskerk


maandag, 14 maart 2011

Schoonmaakactie Broekpolder: 20 vuilniszakken troep

Maar liefst twintig vuilniszakken troep was de oogst bij de schoonmaakactie 'Handen uit de mouwen in de Broekpolder' op 11 maart. Twintig bewoners (waaronder vier kinderen) trokken de wijk in om bij het Groen Balkon, in de straatjes van de Citadel en de Vlaskamp zwerfafval op te ruimen, gewapend met bezems, scheppen, grijpers, handschoenen en zakken, beschikbaar gesteld door ReinUnie. Een meisje met afvalgrijper tijdens de opruimactie in Broekpolder

Een meisje met afvalgrijper tijdens de opruimactie in Broekpolder

Véél plastic flesjes, blikjes, piepschuim, een aantal schoenen, een wiel, wietverpakkingen, hondenpoepzakjes en sigarettenpeuken zijn opgeruimd. De oogst was maar liefst twintig vuilniszakken vol, die ReinUnie nog dezelfde dag heeft afgevoerd. Onder het genot van koffie en een beloning van een lekkere koek van de plaatselijke bakker, vertelden bewoners hun ervaringen. Het was leuk om samen te doen, verslavend, andere buurtbewoners gingen ook hun straatje vegen, spontane positieve reacties, je ziet direct resultaat. Volgend jaar weer, dan hopelijk met meer buurtbewoners. Als laatste reactie: een oproep naar alle medebewoners: ruim vooral je eigen rommel op!

Landelijke opschoondag
Deze actie is een onderdeel van de landelijke opschoondag die in de week van 12-19 maart in heel Nederland plaatsvindt. Op woensdag 16 maart gaan de mensen van het Loopbaancentrum (wijkcentrum Citadel) het Gildenplein schoonmaken.

---