Gemeente Barneveld


Museum Nairac vandaag weer opengesteld

Museum Nairac is vandaag weer opengesteld voor het publiek. Afgelopen donderdag werd het museum gesloten in verband met de vondst van asbesthoudend materiaal. In de afgelopen dagen heeft een gespecialiseerd bedrijf de asbest uit de kelderruimte van het museum verwijderd en de ruimte schoongemaakt.

De asbestdeeltjes werden aangetroffen tijdens het (verplichte) onderzoek dat is uitgevoerd in verband met de komende vernieuwbouw van het Museum Nairac. Eind 2011 moet een begin zijn gemaakt met de uitbreiding en modernisering van het gemeentelijke museum aan de Langstraat. De voormalige bibliotheek aan de Brouwersstraat (dat grenst aan de achterzijde van het huidige museum) wordt gesloopt en op die locatie wordt de uitbreiding van het museum gerealiseerd. Tussen het bestaande museum en het uitbreidingsgedeelte wordt een nieuwe entree gemaakt.

Expositie Zwart-Wit Plus
De sluiting van het Museum Nairac betekende ook, dat de expositie Zwart-Wit Plus niet toegankelijk was. Vanaf vandaag is ook deze expositie van schilderijen, grafiek, fotografie en ruimtelijk werk weer toegankelijk. De werken zijn afkomstig uit de particuliere verzameling hedendaagse kunst van het echtpaar De Heus-Zomer. De expositie toont werken in hard zwart, verblindend wit en alle nuances daar tussenin. Bij zwart-wit valt de nadruk veel meer op de kracht van de compositie, vorm, techniek en materiaalgebruik.

Museum Nairac is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op zon- en feestdagen.