Gemeente Dongeradeel


Gemeenschappelijke regeling Gemeentewurk

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel maken bekend dat zij en het college van Dantumadiel, na toestemming van de beide gemeenteraden op 15 en 17 februari jl., hebben besloten tot het aangaan van een gemeenschappelijke regeling Gemeentewurk.
De gemeenschappelijke regeling regelt de werkzaamheden van een nieuw organisatie-onderdeel van de gemeente Dongeradeel, afdeling Gemeentewurk, die taken uitvoert voor zowel de gemeente Dongeradeel als de gemeente Dantumadiel. De gemeente Dongeradeel is binnen de regeling de centrumgemeente. De afdeling Gemeentewurk verzorgt de afvalinzameling en het feitelijk onderhoud van de openbare ruimte en publieke eigendommen in de beide gemeenten. Daarnaast heeft de afdeling ook enkele dienstverlenende taken.

Inzage

De gemeenschappelijke regeling Gemeentewurk is toegezonden aan Gedeputeerde Staten van Fryslân en ingeschreven in het register van gemeenschappelijke regelingen als bedoeld in art. 27 van de Wet Gemeenschappelijke Regelingen. De regeling is met terugwerkende kracht op 1 januari 2011 in werking getreden.
De regeling, met bijbehorende bijlagen, ligt gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage op de gemeentehuizen van Dongeradeel en Dantumadiel.