Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 15-03-2011

Nepagent in de boeien

TILBURG: De politie arresteerde maandagavond 14 maart 2011 een 39-jarige man uit Tilburg op verdenking van oplichting. Aan het einde van de middag had hij zich voorgedaan als politieagent. Hij bracht in de wijk Besterd een andere automobilist (20) tot stilstand. De verdachte legitimeerde zich vervolgens als politieagent en deelde zijn slachtoffer mede dat hij een bekeuring kreeg. De man moest 60,- contant afrekenen vanwege een kapotte koplamp. Thuisgekomen kreeg de bekeurde man argwaan en informeerde de politie. Al snel bleek dat het om oplichting ging en hij het slachtoffer was geworden van een nepagent. Aan de hand van het kenteken kon de nepagent achterhaald worden. Hij werd een paar uur na het voorval gearresteerd. In zijn woning vond de politie naast het valse legitimatiebewijs ook een kleine hoeveelheid drugs. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Opvallende auto doet dieven de das om

OISTERWIJK: Op maandag 14 maart 2011 werd er rond 13.00 uur ijzer gestolen vanaf de Oirschotsebaan in Oisterwijk. Omdat de dieven gebruik maakten van een opvallende vluchtauto, kon de politie hen snel inrekenen.

De buit werd door twee mannen weggehaald uit een schuur langs een zandpad nabij de Collenburgsebaan. Toen ze betrapt werden door de eigenaar gingen ze er snel vandoor. Hun vluchtwagen was een oude rode brandweerjeep met daarachter een aanhanger.
Motoragenten hadden dit voertuig afgelopen week tijdens de surveillance toevallig zien staan bij een woning in Tilburg. Hierop namen de agenten tactische posities op de verwachte vluchtroute in.
En inderdaad: even later kwam de brandweerjeep de Ringbaan Zuid oprijden. Het voertuig werd op de Wethouder van Ierlandstraat stil gezet, waarna de twee inzittenden werden gearresteerd. Afgezien van enkele balken lag er niets meer in de aanhanger. Tijdens de snelle vlucht over een zandpad was de buit eruit gestuiterd. De arrestanten, een 35-jarige man uit Goirle en een 61-jarige man uit Tilburg, werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Bromfietscontrole 'brom effe normaal'

TILBURG: De Tilburgse politie hield op maandag 14 maart
bromfietscontrole in het kader van het project 'Brom Effe normaal'. Doelstelling van de actie was tweeledig: het bevorderen van de verkeersveiligheid en het terugdringen van scooteroverlast.

Het project Brom Effe Normaal confronteert jongeren van 12 tot en met 17 jaar met de gevolgen van onveilig en asociaal rijgedrag. De politie Midden en West Brabant werkt bij de aanpak nauw samen met gemeenten, het Openbaar Ministerie en Bureau Halt. Het doel is om de overlast van scooters en brommers terug te dringen. Dat gebeurt door extra
controles, maar ook door het opleggen van een werkstraf en leerstraf bij bureau Halt.

In de ochtendspits, tussen 07.30 uur en 09.00 uur, was een controlepunt ingericht achter het politiebureau Wilhelminapark. Hier werden ongeveer 35 bromfietsen gecontroleerd.
Bij deze controles werden in totaal 13 processen-verbaal opgemaakt. 10 x overschrijden constructiesnelheid (= opvoeren)

1 x zonder helm

1 x rijden door rood licht

1 x geen spiegels op de bromfiets.
Voor kleine technische gebreken werd een toonregeling uitgeschreven. Dit betekent dat de overtreder geen bekeuring krijgt, mits hij de brommer binnen een afgesproken tijd repareert en ter herkeuring aanbiedt.

's-Middags werd de actie verplaatst naar de Ringbaan West, ter hoogte van de Kwaadeindstraat. Daar werden tussen 13.00 en 15.00 uur een bromfietsen aan een inspectie onderworpen Hier zijn circa 40
bromfietsen gecontroleerd en werden
werden 24 bekeuringen uitgeschreven:
12 x overschrijden constructiesnelheid (= opvoeren)
5 x rijden zonder rijbewijs

1 x rijden zonder helm
3 x rijden door rood licht op de fiets / bromfiets
3 x voor overige technische mankementen

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 15-03-2011 13:03 | © Regio Midden en West Brabant |