Politie Zaanstreek-waterland

Binnendringen huis ouder echtpaar te Purmerend

Purmerend, 15-03-2011 o De politie kreeg 12 maart omstreeks tien uur in de ochtend de melding dat er twee vrouwen waren binnengedrongen in een woning van een ouder echtpaar aan de Mercuriusweg te Purmerend.

Een van de vrouwen belde aan en vroeg of zij mocht binnenkomen. Het slachtoffer wilde dit niet maar de vrouw duwde de man opzij en liep naar binnen. Eenmaal in de woonkamer begon de vrouw over de tuin dat hij dat niet zelf moest laten opknappen maar moest laten doen. Het slachtoffer deelde haar mede dat hij dat zelf wel zou bepalen en duwde de vrouw vervolgens richting de deur. Toen hij in de gang kwam zag hij een tweede vrouw van boven komen die gauw naar buiten ging. Zij moet zijn binnengeglipt op het moment dat de man met de andere vrouw in de woonkamer stond. De vrouwen zijn vervolgens weggegaan.

Signalement van de vrouwen zijn als volgt:

De vrouw die hem aansprak:
Leeftijd: ongeveer 155 a 160 cm lang,
Fors postuur
Licht getint uiterlijk
Zwarte kleding met zwarte laarzen met daarin verwerkt een witte streep Haardracht strak achterover in een paardenstaart.

Van de tweede vrouw is alleen bekend dat zij blond haar heeft.

De daders hebben niets ontvreemd uit de woning. De politie heeft direct een zoekactie ingesteld in de omgeving maar helaas heeft dit niets opgeleverd. Mocht u iets verdachts hebben gezien op of rond de betreffende locatie, wilt u dan svp contact opnemen met de politie op 0900-8844.

Ook wil de politie de bewoners in en rondom de Mercuriusweg te Purmerend waarschuwen om extra oplettend te zijn als er onbekende mensen bij u voor de deur staan.