Stedenbouwkundig adviesbureau Witpaard weer op eigen benen

Persbericht van Witpaard BV

Het in Zwolle gevestigde stedenbouwkundig adviesbureau Witpaard is sinds kort weer een zelfstandige onderneming. Het bureau dat inmiddels meer dan 35 jaar bestaat, was sinds 2004 een dochter van Arcadis Nederland BV. Het besluit om de overname ongedaan te maken komt voort uit de geringe synergie tussen de beide bedrijven. Witpaard is weer verzelfstandigd door middel van een management buyout door de directie van de onderneming, die bestaat uit Johan Fuite, Elsbeth Luning en Benjamin Brest. Met 30 medewerkers kan Witpaard goed concurreren in de markt waarin zij opereert waarin kleinere bureaus de overhand hebben.

Het breed georiënteerde adviesbureau voor stedenbouw, landschap en ruimtelijke ordening is werkzaam in vele gemeenten in hoofdzakelijk Noord- en Oost-Nederland. Witpaard adviseert in zowel stedelijk gebied als landelijk gebied, waarbij haar dienstverlening zich concentreert op bestemmingsplannen, structuurvisies, beeldkwaliteitsplannen, welstandsnota's, stedenbouwkundige of architectonische supervisie, stedenbouwkundig ontwerp, herstructureringsopgaven, ontwikkelen van nieuwe woonlocaties en bedrijventerreinen, herinrichting openbare ruimte en digitale ruimtelijke plannen. In toenemende mate gaat het ook om het beschermen van bestaande karakteristieke omgevingen, vergroten van duurzaamheid en behalen van milieuwinst. Witpaard ontwikkelt innovatieve plannen, samen met de opdrachtgever. De menselijke maat, ruimtelijke kwaliteit en denken vanuit de behoeften van de (toekomstige) gebruiker staan hierbij centraal.

Zakelijk directeur Johan Fuite over de succesvol verlopen overname: "We gaan met heel veel vertrouwen de toekomst tegemoet; met ons enthousiaste team van ervaren stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, planologen, juristen en tekenaars én verbeterde concurrentiepositie gaat dat zeker lukken!"

Bijschrift fotobijlage: van links naar rechts: Johan Fuite, Elsbeth Luning en Benjamin Brest.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.witpaard.nl



Razende Robot Reporter