Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Man met donorhart bepleit op Binnenhof andere donorwet

Roermond, 15 Maart

DEN HAAG - Een ervaringsdeskundige op het gebied van de orgaandonorwet heeft dinsdag een autobiografisch boek aangeboden aan leden van de vaste Kamercommissie VWS. Pieter van de Rest vertelt in zijn boek ,Hart Gezocht' zijn persoonlijke verhaal over het wachten op een donorhart, oog in oog met een dreigende dood.

Van de Rest weet als geen ander hoe belangrijk donoren zijn. Hij behartigt de belangen van 1300 patiënten op de wachtlijst voor een nieuw orgaan, maar ook voor de tweehonderd overleden patiënten voor wie hulp afgelopen jaar te laat kwam.

Op het Binnenhof stelde Van de Rest dinsdag de problemen rond de wachtlijst voor organen aan de orde waardoor jaarlijks ongeveer 200 patiënten overlijden wegens het tekort aan organen. Later dinsdag overhandigde Van de Rest zijn boek ook aan alle overige leden van de Tweede Kamer. Bij de overhandiging was ook een delegatie van onder meer Hartpatiënten Nederland aanwezig, onder wie onze voorzitter Jan van Overveld.

,,Ik zou graag willen dat de politici mijn boek lezen en daarna een menselijk debat voeren over een resultaatgerichte aanpak van het donorprobleem'', zegt Van de Rest. ,,Het wordt tijd dat we een andere koers gaan varen. De donorwet moet om! Ik pleit voor ADR, actieve donor registratie''.

Hartpatiënten Nederland steunt de actie van Van de Rest van harte, net zoals onder meer de Hartstichting, het Astma Fonds, de Nierstichting en vele andere organisaties die voor een verbetering van de donorwet pleiten.

Van de Rest: ,,Op 24 maart zal in de Algemene Vergadering een debat plaatsvinden over dit onderwerp. Ik hoop dat mijn boek zal bijdragen tot een doorbraak''. 


---


*


Ingezonden persbericht