CDA


Mirjam Sterk: Plan VVD gaat in tegen vrijheid van godsdienst dinsdag 15 maart 2011

Mirjam Sterk heeft namens de CDA-fractie in de Tweede Kamer kritiek geuit op uitspraken van VVD Tweede Kamerlid Jeanine Hennis over de vrijheid van godsdienst. De VVD wil bijvoorbeeld dat medewerkers op het stadhuis geen hoofddoekjes of andere religieuze uitingen meer mogen dragen.

'Welk probleem wil de VVD hiermee oplossen?' Volgens het CDA werkt dit plan de emancipatie van vrouwen juist tegen. Het risico bestaat dat vrouwen op zoek moeten naar ander werk terwijl dit kabinet juist mensen aan het werk wil hebben.

Ook gaat dit plan regelrecht in tegen een fundamenteel recht: de vrijheid van godsdienst. De VVD vindt dit recht overbodig. 'De vrijheid van godsdienst is één van de pijlers van onze rechtsstaat en daar staat het CDA pal voor', aldus Mirjam Sterk.

Volgens Mirjam Sterk zijn er twee soorten landen. 'Beschaafde westerse landen met godsdienstvrijheid en landen zoals Iran. Vrijheid om te geloven wat je wil is zo'n fundamenteel recht in beschaafde landen. Ik snap niet hoe een liberaal dat overbodig kan vinden', aldus de CDA'ster.

Â