Gemeente Utrechtse Heuvelrug



Ondertekening intentieverklaring Agenda22

Elisabeth van Oostrum: ,,Je hebt wat je hebt, maar iedereen telt mee en hoort erbij."

Woensdag 9 maart hebben wethouder Elisabeth van Oostrum en Joke Kuipers, voorzitter van Platform voor Mensen met een Functiebeperking (PMF), de Intentieverklaring Agenda 22 ondertekend.

Besloten is het Inclusief Beleid op te nemen in de actualisatie van de Nota Onbeperkt Meedoen en in de ontwikkeling van woonservicegebieden.

Het doel van Agenda 22 is dat mensen met een functiebeperking van de maatschappij meer ondersteuning nodig hebben om dezelfde levensomstandigheden te bereiken dan andere inwoners. Hiervoor is het belangrijk dat de gemeente op een gelijkwaardige manier samenwerkt met het PMF en gebruik maakt van de kennis en ervaring van ervaringsdeskundigen.

Een gedragsverandering hoort hierbij, want wat betekent het als je niet mee kunt doen in de maatschappij vanwege een functiebeperking? Daarom is het belangrijk dat er op het gebied van onder andere sport, arbeidsintegratie en woonservicegebieden wordt samengewerkt. Want zo stelde Elisabeth van Oostrum: ,,Je hebt wat je hebt, maar iedereen telt mee en hoort erbij."